BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.489,74
HABER /  GÜNCEL

İslami forma maçı iptal ettirdi

İran Bayanlar Milli Futbol Takımı'nın Ürdün ile oynayacağı maça "İslami Forma" damgasını vurdu.

Abone ol

İran Bayanlar Milli Futbol Takımı, İslami forma giydiğinden Ürdün ile oynayacağı maçı iptal edilerek 3-0 mağlup ilan edildi.

İran'ın resmi ajansı İRNA, 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında, İran Bayanlar Milli Futbol Takımının ikinci tur elemelerde Ürdün Futbol Takımı ile Cuma akşamı yapacağı maçın İranlı kadınların "İslami forma" giymeleri gerekçesi ile iptal edildiğini duyurdu.

Federasyon Başkanı Ali Kafaşıyan, İran'ın oynamadığı maçtan 3-0 mağlup ilan edildiğini belirterek konuyu FİFA'ya götüreceklerini bildirdi. Kafaşıyan, "İran Futbol Federasyonu, daha önce tam örtünme ile müsabakalara katılabileceğine dair gerekli onayı FİFA Başkanı Joseph Blatter ile görüşerek almıştır. Ancak maçı yöneten Bahreynli yetkili İran takımının sahaya çıkmasına izin vermedi" dedi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da yapılacağı planlanan maçtan 3-0 mağlup ayrılan İranlı futbolcular, olayın ardından sahaya çıkarak seyircilerin alkışları arasında ağlayarak sahayı terk ettiler. İran, ilk elemelerden gurup birincisi olarak ikinci tura adını yazdırmış.