BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  GÜNCEL

Bir yanda MHP diğer yanda BDP...

MHP'nin 6 Haziran mitingi öncesi sokak ve caddelere astığı dev bayraklar ile aynı cadde üzerinde bulunan BDP pankartları ilginç bir görüntü ortaya koyuyor

Abone ol

MHP'nin 6 Haziran mitingi öncesi sokak ve caddelere astığı dev bayraklar ile aynı cadde üzerinde bulunan BDP pankartları ilginç bir görüntü ortaya koyuyor

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Diyarbakır'da 6 Haziran'daki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mitingine katılım sağlayabilmek için il teşkilatı büyük çaba sarf ediyor. MHP İl başkanlığının bulunduğu caddeye dev MHP Bayrakları asıldı, Devlet Bahçeli'nin üzerinde fotoğrafları bulunan pankartlarla vatandaşlar mitinge davet edildi. Aynı güzergah üzerindeki bilboardlarda bulunan ve Kürtçe " Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Özerklik" vaadinde bulunan BDP destekli bağımsız adayların afişleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının astığı Kürtçe pankartlarla MHP bayrakları kentteki renkli siyasi atmosferi yansıtıyor.

"BU MİTİNG BİZİM İÇİN BİR MİLAT"

Diyarbakır'da örgütleme yapılamadığı için Mayıs 2009 tarihinde tabelası indirilen ancak geçen yıl Temmuz ayında tekrar açılan MHP Diyarbakır il Teşkilatı, 6 Haziran'daki Devlet Bahçeli mitingine katılımı arttırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Diyarbakır il Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, mitinge katılımı artırmak için çevre il, ilçe ve köylere ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve vatandaşları bilgilendiklerini söyledi. Genel başkanları Devlet Bahçeli'nin Kürt sorunuyla ilgili söylemlerini hep aynı parallellikte dile getirdiğini kaydeden Mehmet Teyar Karakoç şöyle dedi:

"Sayın başbakan 2005 yılında Diyarbakır'da 'Kürt sorunu var, benim sorunumdur, bunu siyasi yollarla haledeceğim' demişti. Ama akabinde 'Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunu vardır' dedi. MHP meclise girdiği zaman sayın Başbakan'ın bir söylemi daha vardı. BDP ile MHP meclise girerse hergün kavga çıkar demişti. Ancak, meclis açılır açılmaz genel başkanımız Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün elini tutmuş, Hasip Kaplan'ı ise yanına çağırmıştı. Ve, bununla meclisin renklerini oluşturmuştu. Mecliste MHP ile BDP arasında kavga yaşanmamış, komşuluk ilişkileri devam etmiştir., Ancak, BDP ile AKP arasında mecliste bugüne kadar kavgalar hep süregeldi. Sayın genel başkanımızın 11 yıl aradan sonra tekrar Diyarbakır'ı ziyaret ediyor.

Genel Başkanımız Kürt sorunuyla ilgili şimdiye kadar ne söylüyorsa, Diyarbakır mitinginde de aynısını söyleyecek. Bölgedeki feodal zihniyetten bizi kurtaran Cumhuriyetten bugünlerde bir Kürt sorunuyla bizi tekrar eski Osmanlı dönemine döndürmek isteyenler var. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Diyarbakır'da buna 'dur' demek için söylemlerini aleni bir şekilde ortaya koyacak. Bu miting bizim için bir milattır. Bizler muhtar olmak, aza olmak ve azap içinde yaşamak istemiyoruz." dedi.

'BDP CEPHESİNDE BİR TEPKİ YOK'

MHP Diyarbakır il Başkanı, mitingte herhangi bir provakasyonun ve olayın yaşanmayacağını da dile getirerek, "Bizler Türkiye Cumhuriyetinin asli unsunları olarak bir bütün içinde yaşamak istiyoruz. Yapacağımız mitingte herhangi bir provakasyonun, tehlikenin olmayacağını gönül rahatlığıyla söyliyebilirim. Gerek BDP cephesinde, gerekse vatandaş cephesinde herhangi bir tepki geleceğini tahmin etmiyorum. Herkes gönül rahatlığıyla mitinge gelebilir, genel başkanımızı kucaklayıp dinliyebilir" dedi.

KÜRTÇE PANKARTLAR VE MHP BAYRAKLARI YAN YANA

Bu arada, Devlet Bahçeli'nin mitingi nedeniyle Diyarbakır'da ilk kez kentin merkezi durumunda bulunan Ofis semtinde Emniyet Müdürlüğü'nun yanındaki binada bulunan İl başkanlığının önüne ve bazı caddelere MHP Bayrakları asıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının üzerinde bulunduğu 'MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, bin yıllık kardeşliği yaşamak ve yaşatmak için Diyarbakır'da' yazılı dev pankartlar ile vatandaşlar mitinge davet edildi. Diyarbakır'ın Ofis semtinde "Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Özerklik" vaadinde bulunan BDP destekli bağımsız adaylar, Ak Parti, CHP, MHP diğer parti bayrakları kentin renkli siyasi görüntüsünü sergiledi. Bazı caddelerde ise, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mitinge davet pankartının altındaki Diyarbakır İli Çevre Hizmetleri Birlği'nin Türkçe ve Kürtçe astığı "Mirove Azad, Civaka Azad, Xwezaya azad-Özgür insan, özgür toplum, özgür doğa' yazılı pankartlar dikkat çekti.