BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  GÜNCEL

Nasıl dolandırıldığını Facebook'ta anlattı

Rizeli esnaf Halil Kazdal, nasıl dolandırıldığını anlattığı video Facebook'ta izlenme rekorları kırıyor.

Abone ol

Rize'de cep telefonu ile aranarak dolandırılan esnaf, başkalarının kendisi gibi dolandırılmaması için başından geçenleri anlattığı videoyu Facebook'a yükledi. Video izlenme rekorları kırıyor.

Rize'de ikinci el otomobil alım satımı yapan Halil Kazdal isimli esnaf, birkaç gün önce cep telefonu ile kendisini arayan bir kişi tarafından dolandırıldı. Kazdal, yaşadığı dolandırıcılık olayını başkalarının yaşamaması için başından geçenleri kameraya anlatarak görüntüyü Facebook'ta paylaştı. Trajikomik görüntü, sosyal paylaşım sitesinde izlenme rekorları kırıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kazdal, "Arkadaşlarla oturuyorduk. Telefonum çaldı. Komiser Nazmi diye birisi telefonla beni aradı. Tanıştığımızı, eşinin İstanbul'da trafik kazasına karıştığını söyledi. Benden İstanbul'da birisini kazanın gerçekleştiği yere göndererek eşi hakkında bilgi almasında yardımcı olmamı istedi. Biz Rizeliler bu tarz durumlarda hassas oluruz. Konuşmamızda bana paradan hiç bahsetmedi. Sadece eşinin sağlık durumunu öğrenmek için olay yerine birisini göndermemi istedi. Ben de bir arkadaşı verdiği adrese gönderdim. Telaşlı birisi arkadaşın yanına gelerek tedavi masrafları için 700 TL'ye ihtiyacı olduğunu söyledi. Kendisini 'Komiser Nazım' olarak tanıtan kişiyi aradım. Parayı vermemi, bana yarın ödeyeceğini söyledi. Ben de arkadaştan parayı ödemesini istedim. Parayı ödedikten sonra yaralının durumunu öğrenmek için hastaneye girmiş. Öyle bir kaza olmadığını ve dolandırıldığımızı anladı" diye konuştu.

Halil Kazdal, başından geçen olayları anlattığı videoyu, başkalarının da aynı şekilde dolandırılmaması için Facebook'ta paylaştığını belirterek, "Ben 47 yaşındayım. 30 yıldır esnaflık yapıyorum. Her türlü insanı gördük. Bana bunu yapabildiler, demek ki herkesin başına bu gelebilir. Şaşırdım kaldım. İnsanlar uyanık olsun. Bunlara kanmasınlar. Örnekleri çok fazlaymış. Gözleri ile görmedikleri şeylere telefonla ikna olmasınlar" dedi.