BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.404,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Halaçoğlu bu nedenle görevden alındı!

MHP'nin Kayseri adayı eski TTK Başkanı Halaçoğlu görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu

Abone ol

"Ermeni soykırımı yoktur" diyen MHP'nin Kayseri 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Beni Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden ABD ve Ermenistan aldırdı. Amerika, her yıl sözde Ermeni soykırımını gündeme getirip, Türkiye'den taviz kopartıyor" dedi.

Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleriyle sabah kahvaltısı yapan MHP'nin Kayseri miletvekili adayları, öğretim üyelerinden kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da kendisinin neden TTK Başkanlığı'ndan alındığı sorusunu şöyle yanıtladı.

"Bu alınma kararının altında ABD ile Ermenistan'ın benim yaptığım araştırmalardan rahatsız olup, baskı yapmaları oldu. Beni bu görevden ABD ile Ermenistan aldırdı. Bildiğiniz gibi her yıl nisan ayında Ermeni soykırımı gündeme gelir ve ABD, bu konuda Türkiye'den tavizler kopartır. Bildiğiniz gibi Ermenistan, Rusya'nın kontrolü altındaydı. Sonra ABD, Ermeanistan'ı Rusya'dan kopartmak istedi. Bu gelişmeler sürerken Türkiye- Azerbaycan ilişkileri gerildi ve iki kardeş ülkenin arası açıldı. Görevden alınmam önemli değildi. Zira, ben Ermenistan'la ve Ermenilerle ilgili çalışmalarımı bitirmiştim."

O SÖZLERİNİN ARKASINDA

Prof. Dr. Halaçoğlu, 'Anadolu Aşiretleri' adlı 6 ciltlik eserinin, Türkiye için önemli olduğunu belirterek, "Bir çok insan 2007 yılında Kayseri'de yaptığım konuşmada, kendilerine Kürt diyen bir çok aşiretin Türkmen olduğunu söylemiştim. Araştırmalarım ve kayıt deferleri beni doğruladı. Bugün halen Kürtçe konuşan bir çok aşiret Türktür. Türk boyundan gelmektedir. Bizim Kürtlerle, Ermenilerle bir derdiğimiz, sıkıntımız yok. Sadece ülkemizi bölmek isteyenlerle derdimiz vardır" dedi.