BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Windows 8'in bilinmeyenleri

Yeni arayüz, tablet bilgisayarlar için Windows Media Center ve Windows Phone karışımından ipuçları taşıyor.

Abone ol

Zdnet'in haberine göre, Windows Phone tipi arayüzle tabletiniz üzerinde çalışmalar yaparken, iş yerinize geldiğinizde tabletinizi bir monitöre, klavyeye ve fareye bağladığınızda geleneksel iş bilgisayarına kolaylıkla dönüştürebileceksiniz.

Windows 8'in en önemli özelliklerinden biri olan "Modern Shell" yani kısaca "Mosh" ismi verilen işletim sistemi. Bu sistem taşınabilir alanlarda kullanım alanını yaygınlaştırmak için geliştirilmiş. Bu sistem, tablet PC'lerde dokunmatik ekranlarda kullanılabildiği gibi dokunmatik ekrana sahip olmayan laptoplarda da klavye ve mouse ile kullanımı imkanı sağlıyor. Microsoft, kullanıcıların dokunmatik merkezli mod ile geleneksel arayüz modu arasında bir anahtar vasıtasıyla geçiş yapabileceklerini geçtiğimiz günlerde netleştirdi.

Bir Microsoft geleneği olarak Windows işletim sisteminin her yeni sürümü farklı versiyonlardan oluşur. Ancak bu defa yani Windows 8 ile birlikte araya ARM versiyonlar ile akıllı telefon ve tablet versiyonları da girince, yeni işletim sistemi firma tarihinin farklı versiyonlar açısından çeşitliliğin en fazla olduğu sürümü olacak.

Şu anda Amd ve Intel destekli x86 mimarisini kullanan Microsoft yetkilileri ARM tabanlı Windows 8'in, işletim sisteminin x86 tabanlı versiyonları için hazırlanan uygulamalarla uyumlu olmayacağını yani geriye dönük destek getirmeyeceğini belirterek, Windows 8'in Intel yani x86 platformu için hazırlanan versiyonlarından en az bir tanesinin ise akıllı telefon ve tabletlere optimize olacağını kaydettiler. (Zaman)