BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç o sevincinin nedenini anlattı

Yeni Yargıtay Başkanı Kaynak'ı "güzel kardeşim seçildi" diye sevinçle karşılayan Arınç bunun nedenini anlattı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanlığına Nazım Kaynak'ın seçilmesinden sonra yaptığı, "Güzel kardeşim seçildi" sözlerine açıklık getirdi.

Kadir Özbek, Özdemir Özok'in de okul arkadaşı olduğunu hatırlatan Arınç, "Aynı düşünceyi, aynı görüşü, aynı heyecanı paylaştığım bir insanın bugün çok yüksek bir noktaya seçilmiş olması, elbette insana gurur veriyor" dedi. 

Arınç, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) öğrenim gören bir grup öğrenciyle Holiday Inn Hotel'in bahçesinde kahvaltıda bir araya geldi. Ankara Hukuk Fakültesini 1970'te bitirdiğini belirten Arınç, şunları söyledi: 

''Çoğunuz o dönemde hayatta yoktu. Belki babalarınızla aynı yaştayım. Geçtiğimiz günlerde yine bir kahvaltı sırasında bana, yeni Yargıtay Başkanı'nın seçildiği haberi gelince, çok sevdiğim bir arkadaşımın, bir dostumun, yüksek yargının başına seçilmiş olmasından büyük bir sevinç duydum ve o anda birkaç cümle sarf ettim. Çünkü yurt arkadaşlığı çok önemlidir. Aynı dönemde öğrencilik yapmak, insanın hayatında unutulmaz hatıraları taşır. Bu okul arkadaşlığından sonra belki bir ömür boyu devam edecek dostluklar kurabilirsiniz. Siz de bunu doya doya yaşayın. En güzel dönemler, öğrencilik dönemleri. Acıların, üzüntülerin, sevinçlerin, heyecanların, coşkuların paylaşıldığı bu dönemlerden doya doya istifade etmeye bakın. En kalıcı dostluklar, ömür boyu devam eden arkadaşlıkların zemini, tohumu böyle günlerde atılıyor. Tabii arkadaşımın Yargıtay Başkanı olmasını büyük bir sevinçle karşılayınca bu gazetelerde de bir habere konu olmuş. Arkadaşımla benim aramda bir ilinti kurmaya çalışarak, beni nasıl biliyorlarsa onu da öyle bilecek noktaya gelmişler. Bu kötü bir şey değil.'' 

GURUR VERİYOR

Arınç, üniversite sırasındaki arkadaşlıkların, dostlukların görüş farklılığı taşımasının da doğal olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 

''Mesela eski HSYK Başkanı Kadir Bey de benim sınıf arkadaşımdı. Birkaç yıl önce rahmete kavuşan Özdemir Özok, Barolar Birliği Başkanı da benim okuldan, amfiden sıra arkadaşım, yurttan da kader arkadaşımdı. Benim onları hasretle anmam, onlardan sitayişle bahsetmemin, bugünkü yaşanan olaylarla çok yakın ilgisi de olmayabilir ama aynı düşünceyi, aynı görüşü, aynı heyecanı paylaştığım bir insanın bugün çok yüksek bir noktaya seçilmiş olması, elbette insana gurur veriyor. 

Sizler de yıllar sonra, 'biz de bu arkadaşımızla bir aradaydık' diyeceksiniz ve yıllar sonra aynı dönemdeki arkadaşlarımızın, Türkiye'de bürokraside, iş hayatında, akademisyenlikte, üniversitede belli yerlerde temayüz etmesinden adeta kendiniz o noktaya gelmiş gibi sevinç duyacaksınız. 

Bugün mesela 70 mezunları arasında öyle bir kuşak vardır ki, Ankara'da nereye baksanız onları görebilirsiniz; bir kısmı belediye başkanıdır, bir kısmı genel müdürdür, bir kısmı daire başkanıdır, bir kısmı kendi işini kurmuştur, bir kısmının başından onlarca macera geçmiştir ama o hala bir yerdedir. Siz dersiniz ki, bunlar bizim kuşağımız.''