BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Olay büyükelçi geri adım atmadı!

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone 'basın özgürlüğü' tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone, "Bir taraftan özgür basından söz ediliyor diğer taraftan gazeteciler nasıl gözaltına alınıyor, bunu anlamıyoruz" sözlerinden geri adım atmadı. Ricciardone,"Olanları anlamıyoruz dedim. Çünkü gerçekten de anlamıyoruz" dedi.

Ricciardone, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi'nin (TAİK) onuruna düzenlediği yemekte konuştu. Açıklamalarının ardından başlayan 'basın özgürlüğü' tartışmalarına da değilen Ricciardone, sözlerinin arkasında böyle durdu.

Atalay'dan sert eleştiri!
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi'nin iki gün önce söylediği sözlere İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan sert sözlerle yanıt geldi...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

''Belli bir dava veya dava konusu üzerine yorum yapmadım. Biz detayları bilmiyoruz. Davanın ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyoruz. Biz anlamıyoruz, çünkü yabancıyız. Açıklayamadığımız belli durumlar ortaya çıktığında anlamak istiyoruz ve açıklamanız için size soruyoruz. Anlamıyoruz dedim çünkü gerçekten de anlamıyoruz. Türkiye bizim için gözardı edilemeyek bir ülke. Olup biten herşey hem Türkiye'de hem de yurtdışında büyük ilgi çekiyor. Türkiye'de özellikle demokrasi ve hukukun üstünlüğünün korunması anlamında katedilen yollar hem bizim için hem de ortaklıkları geliştirmek istiyen ülkeler için çok önemli. Bu nedenle bizler olanları anlamak istiyoruz. Ben büyükelçiliğim süresince bu soruları sormaya devam edeceğim. Türkiye'de hukukun üstülüğü var. Bundan kuşku dahi söz konusu değil. Bizim Türkiye'deki sisteme büyük güvenimiz var. Bir takım meseleler gündeme geldiğinde yabancılar olarak anlamamız zor olduğunda umuyorum ki sizler bize yardımcı olursunuz."

Ricciardone, konuşmasını "ABD herzaman hukukun üstünlüğünden yana olacak" sözleriyle bitirdi.