BIST 10.209
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.394,25
HABER /  GÜNCEL

Okuma aşkı engel tanımadı

Doğum sonrasında geçirdiği sarılık hastalığının yanlış tedavi edilmesi sonrasında zihinsel engelli olduğu iddia edilen 25 yaşındaki Yunus Em...

Abone ol

Doğum sonrasında geçirdiği sarılık hastalığının yanlış tedavi edilmesi sonrasında zihinsel engelli olduğu iddia edilen 25 yaşındaki Yunus Emre Şahin, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nden (AÖF) mezun olmanın sevincini annesi ve kız kardeşiyle yaşadı.
7 aylık dünyaya gelen ve 18 gün kuvözde yaşam mücadelesi veren Yunus Emre’nin sarılık hastalığı olduğu ortaya çıktı. Yanlış tedavi nedeniyle beyninde hasar kalması sonucu zihinsel engelli olduğu öne sürülen Şahin, AÖF’ün Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarını doğum günü olan 7 Haziran’da başarıyla tamamlayarak Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Antalya Orman Müdürülüğünde memur olarak çalışmakta olan Yunus Emre, mezuniyet heyecanını yaşamak için annesi ve kız kardeşiyle Eskişehir’e geldi. Yunus Emre, AÜ’nün geçen hafta sonu Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen 2013-2014 mezuniyet töreninde, yaklaşık 5 bin 400 arkadaşıyla birlikte kep atmanın heyecanını yaşadı.
Hayat şartları gereği üniversiteyi Açıköğretim Fakültesi’nde bitirdiğini anlatan Şahin, “Açıköğretim Fakültesi’nde okumak çok güzel bir şey ama sosyal ilişkiler konusunda biraz sıkıntı oluyor. Mesela çevren olmayabiliyor, arkadaşların olmayabiliyor fakat diğer üniversitelerden hiçbir farkı yok. Ben hayat koşulları nedeniyle ve Antalya Orman Müdürlüğünde çalıştığımdan dolayı üniversiteyi dışarıdan okumak zorunda kaldım” dedi.

“ANNESİNE EN BÜYÜK SEVİNCİ YAŞATTI”
Oğlunun mezuniyet heyecanı yaşamasından duyduğu mutluluğu ifade eden anne Songül Şahin ise, Yunus Emre’nin çok mücadeleci ve hayatının başarılarla dolu bir çocuk olduğunu anlattı.
Oğluyla gurur duyduğunu aktaran anne Şahin, “Yunus Emre çok hırslı bir çocuktur. Geçtiğimiz senelerde memurluk imtihanlarına da girdi ve kazandı. 3 yıldan beridir de orman müdürlüğünde kadrolu olarak çalışıyor. Üniversiteyi de hiç zayıfı olmadan 4 yılda bitirdi. Biz onun başarısı için buradayız. Annesine en büyük duyguyu ve mucizeyi yaşattı. Onun için çok gururluyuz. Yunus Emre bizi bugüne kadar hiç üzmedi ve çok iyi bir çocuktur” diye konuştu.
Anne Şahin, engelli ailelere tavsiyelerde bulunarak şöyle devam etti:
“Hiçbir zaman yılmasınlar. Çocuklarının arkasında durdukları sürece ve çocuklarını içeriye kapatmayıp sosyal hayata kazandırdıkları takdirde onların normal insanlardan hiçbir farkı olmuyor. Ayrıca anne-baba olarak çocuklarıyla sürekli ilgilendiklerinde de onlar hiçbir engel tanımıyorlar, engelleri aşıyorlar.”
Kız kardeş Fatma Betül Şahin de ağabeyiyle gurur duyduğunu belirterek Anadolu Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.
(İHA)