BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Okullara mescit yapılacak iddiası!

Okullara mescit yapılacağına ilişkin iddiaları CHP Meclis'e taşıdı.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin merkez Akdeniz İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü imzasıyla, bir süre önce okullara gönderilen mescit genelgesini yazılı soru önergesi ile TBMM'ye taşıdı.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, bir yazı ile bağlı tüm okullardan 'Öğrencilerin inançları gereği ibadeti için kolaylık gösterilmesi ve uygun alanların oluşturulması' istendiğini hatırlatan Milletvekili Aytuğ Atıcı şöyle dedi:

"Akdeniz İlçesi'nde Milli Eğitim'in temel bütün sorunları dururken, öğrenci ve öğretmenler arasında din ve mezhep ayrımcılığı, ötekileştirme ve baskı yaratacak bir uygulama isteğinin toplumu böleceği aşikardır. Her türlü istismara alet edilecek bu uygulama isteği Mersin'de şimdiden büyük tepkilere ve kuşkulara yol açmış ve yazı hakkında aşağıdaki soruların cevaplandırılması önem kazanmıştır." Atıcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanmasını istediği soruları şöyle sıraladı:

"Mersin İli Akdeniz İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir yazı ile bağlı tüm okullardan 'öğrencilerin ibadeti için uygun alanların oluşturulması' isteği hangi yasa maddelerine göre düzenlenmiştir? Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamadan haberi var mıdır? Türkiye'de hangi okullarda, hangi din ve hangi mezheplere uygun ibadet yerleri vardır? Öğretmen ve idareci odalarının derslik yapılmak zorunda kalındığı ortamda okul yöneticisi, derslik, laboratuvar ve ibadethane arasında seçim yapmak zorunda kalırsa hangisini seçmesi durumunda görevini yapmamış olacaktır? Okulda, yalnızca bir ibadet alanı bulunursa, hangi din veya hangi mezhep tercih edilecektir? Yapılacak tercih sonrası, tercihleri gerçekleşmeyen öğrencilerin sorunu nasıl çözülecektir? Her din ve mezhep için yer bulamayan yönetici için herhangi bir disiplin uygulaması yapılacak mıdır?"