BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.468,29
HABER /  DÜNYA

MHP’Lİ VURAL TOPA TUTTU

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK’nın geri çekilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yazılı emir verileceğine ilişkin tartışmaları, "TSK...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK’nın geri çekilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yazılı emir verileceğine ilişkin tartışmaları, "TSK’yı PKK’nın uğurlama mangaları haline dönüştürmek isteyenlere sesleniyorum. Bu konuda atılacak bir adımla ilgili talimatı veren de uygulayan da kanun önünde suçludur" sözleriyle değerlendirdi.
Vural,TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partisinin İzmir mitingine yönelik AK Partili yöneticileri tarafından yapılan eleştirilere yanıt verdi. Mitingin yazılı basında az yer almasını eleştiren Vural, "Bi miting birilerinin kulağına küpe olmalıdır. Böylesine görkemli miting, manşetleri, programları AKP ve akillerine ayıranlara inat Türk Milleti, hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır o da vatan sathıdır diyerek kararlılığını ortaya koymuştur.Geldiğimiz bu tablo MHP sessiz çoğunluğunu vicdanını temsil etmektedir. Dağdaki üç beş çapulcuya ve eşkıyaya, AKP kılavuzlarına bu sessiz çoğunluk, MHP’nin dik duruşuna, direnişine sahip çıkıyor. Bu duruş milli duruştur, Cumhuriyetin duruşudur, ayyıldızlı bayrağın nazlı nazlı zirvelerde dalgalanmasının duruşudur. O gün bu tabloyu görüp de kuduranlar olmuştur. Bu tablodan bölücüler, BOP’çular, müzakereciler, teslimiyetçiler, milletimizi 36’ya bölen etnikçiler bu tabloyu görüp kudurmuşlardır. Bu millet kendisin bölmek isteyenlere ve Cumhuriyeti silmek isteyenlere karşı ayyıldızlı bayrağımızın yerine paçavraları bu cennet vatanı köşelerine dikmek isteyenlere karşı bu manzaraları yaşatacak ve kudurtacakatır, kudurtacak" dedi.
Miting’e ilişkin AK Parti yöneticilerinin açıklamalarının eleştiren Vural, İzmir’deki tablodan Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın rahatsız olduğunu söyledi. Vural, "Bizim duruşumuzdan rahatsız olan Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Recep Tayyip Erdoğan sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz. Ey bölücüler, ey bu milletin polisine, askerine kurşun sıkanlar, Serap’ı yakanlar sizler rahatsız olmaya devam edeceksiniz" dedi.

"AKP PKK’YI SİYAM İKİZİ OLARAK KABUL ETMİŞTİR"
Şahin’in ’Akillerin başına birşey gelirse bunun sorumlusu Devlet Bahçeli’dir’ sözlerine tepki gösteren Vural, "Sayın Genel Başkanım, kimin neden ürkmesi gerektiğini orada vatandaşa sordu. Sen niye ürküyorsun Mehmet Ali Şahin? Neden korkuyorsun? Neden korkuyorsunuz ey Mehmet Ali Şahin, ey Ömer Çelik, ey Recep Tayyip Erdoğan neden rahatsız oldunuz? Bu da gösteriyor ki AKP PKK’yı siyam ikizi olarak kabul etmiştir. İrkilmesi gereken bunlardır. Vatandaşın ortaya koyduğu tepkiden niye korkuyorsunuz? Ey korkaklar. Akil adamlara vatandaş tepkisini koymaya başlayınca ürkmeye başlıyorsunuz" dedi. Mehmet Ali Şahin’in eleştirmeye devam eden Vural, şunları söyledi: " Meclis Başkanı iken Başbakan’dan fırça yemekten utanmayan birisinin kalkıp bu sözleri kullanması ne kadar büyük heyezandır. Sen mi susturacaksın ben mi susturayım dediği anda susan ve korkan birisinin bugün bizi susturmaya yeltenmesi ezilmişliğinin bir tezahüründen başka bir anlam taşımıyor. Sen TBMM’nin manevi şahsiyetini koruyamayacak kadar küçülmüş bir siyasetçi olduğunu ortaya koydun zaten. Kürsüde seni tehdit ettiler sen bir korkak olarak ezildin, büzüldün gıkın çıkmadı da şimdi kalkıp da bize mi dil uzatıyorsun. Sen önce temsil ettiğin o TBMM’nin manevi şahsiyetini koruyamıyorsun. Kalkıp bu sürece destek olmayanlara militan deme cürretini gösteriyor.Ey Recep Tayyip Erdoğan; Senin PKK ile kurmak istediğin düzeni biz bozacağız. Bu çapulcularla birlikte seni tarihe dip olarak göndereceğiz.Başbakan ve avanesi MHP mitinglerinden korkmaktadır. Ömer Çelik bayrak mitingi "provokasyondur" diyor Hedonist Ömer Çelik provokatör olarak adlandırıyor vatandaşlarımızı...Bu taboladan ürken AKP kılavuzları turnusal kağıdı gibi açığa çıkmıştır.Bunlara cevabı AKP’ye oy veren kardeşlerimizin ortaya koyacağından hepimiz eminiz."

"BELKİ DE YENİ BİR ONE- MUNİTE HAZIRLIĞI İÇİNDE OLABİLİR"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın mitingle ilgili "Kardeşliği mayınlıyor, bombalıyor" sözlerine de eleştiren Vural, "Şu akla fikre bakın. Şu miting onlara göre bombalamak, milleti ayyıldızı sahiplenmek bombalamak diyor. Akıllarını peynir ekmekle yemişler" diye konuştu. Akil insanları eleştirmeye devam eden Vural, "Bu baldıran zehrini iç iç diye bağırıyorlar. Sen çözümün ne olduğunu biliyor musun? Bunlar AKP propagandası için herşeyi yapıyorlar. Ne olduğu bilmediğiniz yemeğe malzeme oluyorsunuz" dedi.
Vural basın toplantısında soruları da yanıtladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Başbakan Erdoğan’ın Gazze’ye ziyaretine ilişkin gitmemesi yönünde uyarıda bulunduklarına ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine Vural, "Neden böyle birşeyi basına söyleme ihtiyacı duydular diğer konuşulanları niye anlatmadılar? Danışıklı dövüş olduğu açık. Al gülüm ver gülüm.Belki de yeni bir one- munite hazırlığı içinde olabilir. Yemezler. Bu millet bunları, bu oyunları yutmaz. Bakalım Obama’nın sesini duyduktan sonra ne yapacaklar? Sanırım İsrail özründen sonra zorda olan Tarzan’ın yeni bir Marshall yardımına ihtiyacı olabilir. Bu süreç ile ilgili bir lojistik destek sağlandığını düşünüyorum" dedi.
TSK’nın ’Terörle mücadele konusunda hükümetin direktifleri doğrultusunda mücadelemizi sürdürüyoruz" yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine Vural, "Demek ki hükümetin direktifi yok. TSK, emniyet güçleri yetkilerini kanundan alırlar adamdan almazlar burası ferman devleti değildir. Millet emrinin olduğu bir ortamda hükümet direktifi işlemez. Onun için TSK’yı PKK’nın uğurlama mangaları haline dönüştürmek isteyenlere sesleniyorum; bu konuda atılacak adımla ilgili talimatı veren de uygulayan da kanun önünde suçludur. O bakımdan Türkiye hukuk devletidir. Faili meçhulları meşrulaştırmak isteyen zihniyetin aynısıdır. Kanuna aykırı talimat olamaz. Onun için TSK ve emniyet anayasadan ve kanunlarda verilen yetkiyi kullanmalıdırlar. Eğer bu yetkiyi kullandırmak istemeyen bir hükümet, bunu da açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır. Hükümetin direktifleri ile terörle mücadele ediyoruz deniyorsa, hükümetin direktifi ile terörle mücadele etmiyoruz anlamı çıkar. Bu da hükümetin terörle mücadeleden vazgeçtiğini anlamındadır" diye konuştu.
Bir soru üzerine Vural, MHP’ye karşı derin bir tezgah düzenlendiğini, bu konuda iki kamu görevlisi ve iki bakanın katıldığı bir toplantının yapıldığını iddia etti.
(İHA)