BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,01
HABER /  SAĞLIK

Mucize ilaçtan bir fayda daha...

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mucize ilaç Aspirin'in bir yararı daha ortaya çıktı.

Abone ol

Düşük doz Aspirin'in bir çeşit meme kanserinin ilerlemesini engellediği belirtildi.

ABD'de yapılan bir araştırmada günde düşük dozda alınan Aspirin'in bir tür meme kanserinin ilerleyişini engellediği ortaya çıktı. 

KANSERİN YAYILMASINI DURDURUYOR

ABD'nin Kansas City kentindeki Emekliler Tıp Merkezi ve Kansas Üniversitesi Tıp Merkezi'nin ortaklaşa yaptığı araştırmada laboratuvar ortamında düşük doz Aspirin verilen farelerdeki tümörün gelişmesinin azalttığı ve kanserin yayılmasını durdurduğu görüldü.

İlacın meme kanseri hücrelerinin dirençli şeklini durdurduğu ve onları tedaviye karşı savunmasız bıraktığı belirtildi. Buna göre düşük dozda Aspirin alan kadınlardaki meme kanserinin agresifliği kırılmış oluyor. Uzmanlar bu ilişkinin daha önce fark edilmediğni söyledi.

Kansa Üniversitesi'ndeb Prof. Sushanta Banerjee "Hücreyi hedeflemezseniz herhangi bir etki yapmaz. Kanser kötüye gider" dedi.

American Society for Biochemistry and Molecular Biology dergisinde yayımlanan çalışmayı değerlendiren Banerjee, Aspirin'in çoklu metabolik yollara saldırma kapasitesinin onu kansere karşı etkili ilaç yaptığını söyledi. Banerjee "Kanser tek genli hastalık değil. Çoklu genlerle ilişkili" dedi.

Daha önce yapılan araştırmalarda Aspirin'in kolorektal kanser riskini düşürdüğü belirtilmişti.