BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.493,00
HABER /  DÜNYA

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, MECLİS’TE RESEPSİYON VERECEK

Meclis bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çözüm süreci ikliminde kutlayacak. Liderlerin yarın akşam TBMM Başkanı Cemil ...

Abone ol

Meclis bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çözüm süreci ikliminde kutlayacak. Liderlerin yarın akşam TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in vereceği resepsiyonda biraraya gelmesi bekleniyor.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ev sahipliğinde gerçekleşecek resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılması bekleniyor. Geçen yıl ki resepsiyona katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu yıl ki resepsiyona katılacağını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetler 2007 seçimlerinden bu yana BDP’yi boykot ettiği için Meclis’teki 23 Nisan resepsiyonlarına katılmıyordu. Komutanlar, geçen yıl BDP’li vekillerin Meclis’teki programlara katılmaması üzerine bu boykotu bozdu, resepsiyona eşsiz katıldı. Bu yıl BDP’ de Meclis’te ki 23 Nisan programlarına katılacak. Komutanlar da çözüm sürecinde bir ilke imza atacak. BDP’nin olduğu Meclis’te ki 23 Nisan resepsiyonunda TSK’nın üst yönetiminin tam kadro katılması bekleniyor.
Öte yandan, resepsiyon öncesinde ise TBMM Genel Kurulu 23 Nisan özel gündemi ile toplanacak. Liderler 10’ar dakika boyunca Genel Kurul’a hitap edecek.