BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullara 2 gün sınav tatili! Veliler zorda

Milli Eğitim Bakanlığı 28-29 Kasım 2013 tarihlerini 8. sınıf öğrencileri hariç bütün ortaokul ve ilkokul öğrencilerine tatil ilan etti

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

"Dershaneler kapatılıyor mu, kapatılmıyor mu? Seviye Belirleme Sınavı 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren kaldırılıyor mu, kaldırılmıyor mu?" tartışmalara devam ederken, bu yıl okullarda eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri bir üst eğitim seviyesi olan ortaöğretime (liseler) bu yılki Seviye Belirleme Sınavı sonucu yerleşecekler.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak açıklamaya göre, 8. sınıf öğrencilerinin birinci dönem ortak sınavı 28-29 Kasım2013 günlerinde yapılacak. 

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER DEĞİL DİĞERLERİNDEN TEPKİ VAR

Ancak sınavın uygulaması ile ilgili hem velilerden hem de öğretmenlerden çarpıcı bir tepki var. Üstelik tepki sınava girecek 8. sınıf öğrencilerinin değil, diğer öğrencilerin velilerinden ve öğretmenlerinden geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaoğretime Geçiş Ortak Sınavları e-Kılavuzu’nda sınavın uygulaması ile ilgili olarak şunlar yazılı: 

KLAVUZDA NE YAZIYOR?

“Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü üç olmak üzere, iki günde altı oturum halinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır.”

Bu cümleye göre her eğitim-öğretim döneminde 2 gün ve bir yılda 4 gün, 8. sınıf dışındaki öğrenciler eğitim alamayacak. 

DİĞER ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Tüm yurt genelinde 10 binlerce öğrencinin gireceği SBS'nin yapılması için tüm ortaokul, kimi zaman (aynı binayı kullanmaları halinde) ilkokul ve lise öğrencileri öğrenim haklarından yararlanamayacak.

Bu durum hem 8. sınıflar dışındaki öğrencilerin velilerinin hem de öğretmenlerinin tepkisini çekiyor. Öğretmenler, programlarının aksayacağından şikayetçi olurken, özellikle çalışan veliler de çocukların okula gitmediği günlerde neler yapacaklarını kara kara düşünüyor.