BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,44
HABER /  DÜNYA

CHP’deki zehirlenme olayına ilişkin açıklama

CHP Keçiören İlçe Başkanlığı’nda toplantı sırasında doğalgaz bacasından içeriye sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kadınlar hastaneye ...

Abone ol

CHP Keçiören İlçe Başkanlığı’nda toplantı sırasında doğalgaz bacasından içeriye sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kadınlar hastaneye kaldırıldı.
CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Canan Kumbasar’ın da bulunduğu CHP Keçiören İlçe Başkanlığı’nda öğleden sonra yapılan toplantı sırasında kadınlar, doğalgaz bacasından içeriye sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olayın fark edilmesi üzerine Başkent Doğalgaz ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Zehirlenen çok sayıda CHP’li, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırıldı. Doğalgaz ekiplerinin ilk incelemesinde, zehirlenmenin doğalgaz bacasından içeriye sızan karbonmonoksit gazından kaynaklandığı belirlendi.
Başkent Doğalgaz yetkilisi, “Kombi bacasının yeri müsait olmadığı için atık gaz. Karbonmonoksit içeriye gelmiş, içeriye gelen gazda vatandaşlarımızın zehirlenmesine neden olmuş. 30 üzerinde diye ben raporuma yazdım. Net rakamı bilmiyorum. Atık gaz tespit ettim ve vanasını kapattım. Söylediklerimizi yaptıktan sonra tekrar gelip kontrol edeceğiz. Gaz kaçağı değil, karbonmonoksit kaçağı var” dedi.
CHP Keçiören İlçe Başkan Yardımcısı Murat Coşkun ise, zehirlenen parti üyelerinin durumlarının iyi olduğunu söyleyerek, “Bu teknik konuları biz bilmiyoruz. Hangi nedenle onu da bilmiyoruz. 22 arkadaşımız herhangi bir nedenden dolayı zehirlenmiştir. Hiçbir problemi yoktur. Hastanelerde kontrol altına alınmıştır. Hepsinin başlarında yönetici arkadaşlarımız vardır. Bu problemi en kısa zamanda çözeceğiz” diye konuştu.
Başka bir CHP’li yönetici ise, “Aynı yerde toplantı oldu, hiçbir arkadaşımıza bir şey olmadı. Akşama kadar ben yöneticiyim, orada oturdum. Hiçbir sıkıntı yoktu. Bugün aniden baca tıkanıklığı oldu. Bir kuş öldü ya da bir şey düştü. Dün yoktu bir şey aynı yerde toplantı vardı, oturduk. Bugün ani bir tıkanma oldu. Bu bacayı 20 yıldır kullanıyoruz. 20 yıldır bir sıkıntı yoktu. Bir olay oldu ki tıkandı. Yıllık kontrollerini her zaman yaptırıyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP Keçiören İlçe Başkanlığı binasına gelen olay yeri inceleme ekipleri, binada incelemede bulundu.
(İHA)