BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar kardeş oldu

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu'na Makedonya'dan kardeş okul.

Abone ol

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan O.U. Gjorgıja Pulevskı Okulu ile İstanbul Ataşehir’de bulunan İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı projesi kapsamında “Kardeş Okul” oldu.

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu’nun konuğu olarak İstanbul Ataşehir’e gelen Makedonyalı öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Suvat Genç ve öğretmenleri, Makedonyalı misafirleri ağırladılar.

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Suvat Genç iki okul öğrencileri arasında barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi, kültürel değerlerin öğrenilmesi, eğitim ve öğretimin çağdaş seviyeye getirilmesi, teknik ve teknolojik bilgi alışverişi sağlanması için işbirliği yapılmasının amaçlandığını belirterek “Bu işbirliğinin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Misafir öğrenciler derslerimizi, etkinliklerimizi izliyor. Onları misafir etmek isteyen arkadaşlarının evlerinde kalıyorlar, onlara tarihi ve turistik yerlerimizi de gezdireceğiz.” dedi.

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Zeynep Kara ise proje kapsamında okul bünyesinde eğitim atölyelerinin düzenleneceğini, öğrencilerin kültürel bağlarının güçlendirilmesi için kültürel gezilerin yapılacağını ifade etti.

Makedonya’nın Türkiye Kültür Elçisi Sonja Paneva da yaptığı açıklamada kardeş okul olmanın iki okula da faydalı olacağını belirterek “Yapılacak projelerde, çalışmalarda ortak hareket edecekler; eğitim, kültür, sanat alanında birbirlerine destek olacaklardır. İki ülke arasındaki sevgi, saygı, kardeşlik gibi değerlerin öğrencilerimiz aracılığıyla öne çıkmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz karşılıklı gidip gelerek iki ülkenin kültürlerini, değerlerini tanısın istiyoruz” diye konuştu.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da ziyaret nedeniyle yaptığı konuşmada; Makedonyalı konukları misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kardeş okul projesi kapsamında İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu ile Makedonya O.U.Gjorgıja Pulevskı okulları arasındaki bu karşılıklı ziyaretleri kültürlerin kaynaşması ve birbirlerini daha iyi tanımaları açısından çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından O.U.Gjorgıja Pulevskı ile İstanbul Ataşehir İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu arasında “Kardeş Okul” protokolü imzalandı.