BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.509,08
HABER /  DÜNYA

Önce kameraya ardından jandarmaya yakalandılar

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde girdikleri bir evden çaldıkları eşyalarla ayrılan 3 kadından 2’si, önce güvenlik kame...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde girdikleri bir evden çaldıkları eşyalarla ayrılan 3 kadından 2’si, önce güvenlik kameralarına ardından jandarmaya yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, 9 Kasım günü Mahmutlar beldesi Cumhuriyet Mahallesi’nde K.Y. adlı vatandaşa ait evde meydana geldi. Apartmanda bulunan birçok dairenin zilini çalan Serpil K. (21) ve Alev U.(21) ile adı kimliği henüz belirlenemeyen bir diğer kadın, K.Y.’ye ait daireye evde kimsenin olmadığı bir sırada kapı kilidini kırarak girdi. Evden 2 bin 500 TL değerinde Rus rublesi, çeşitli markalarda 15 alkollü içki ve yüklü miktarda altın ziynet eşyası çalan 3 kadın daha sonra evden ayrıldı. Apartmanın güvenlik kamerasını hesaba katmayan zanlılar, çaldıkları eşyalarla evden ayrılırken, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay sonrası eve gelen ev sahibi K.Y.’nin ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, apartman güvenlik kameralarını inceleyerek, zanlıların daha önce işledikleri birçok hırsızlık suçundan sabıkaları bulunan Serpil K. ve Alev U., olduğunu belirledi.
Eşkal tespiti sonrası harekete geçen Alanya İlçe ve Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı ekipler, kadınların kaçtıkları istikamette bulunan 40 ayrı güvenlik kamerasını inceleyerek Serpil K. ve Alev U., adlı hırsızlık zanlısı kadınları Alanya’da yakalayarak gözaltına aldılar.
Mahmutlar Jandarma Karakolu’ndaki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar , çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer kadın zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.
(İHA)