BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.507,11
HABER /  DÜNYA

Fethullah Gülen’i ziyaret edecek mi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti sırasında çok arzu etmesine rağmen Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşmeyeceğini belirterek,...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti sırasında çok arzu etmesine rağmen Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşmeyeceğini belirterek, “Türkiye’de yaşanan son olaylarla, siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşünüyorum” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. ABD temasları hakkında bilgi veren Arınç, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Bülent Arınç, “ABD ziyaretiniz sarısında Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşecek misiniz” sorusuna, “Şüphesiz New York’a gitmişken yakın bir yerde bulunan muhterem Hocamızı ziyaret etmem düşünülebilir. Bunu gönülden arzu ederim. Kendisini sevdiğimizi, saydığımızı ifade etmiştim. Bu kez maalesef görüşmeyeceğim. Türkiye’de yaşanan son olaylarla, siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşünüyorum. Ne muhterem hocamızı rahatsız etmek gibi bir niyetim var ne de hükümetimizin üzerinde böyle bir görüşmenin farklı yorumlanmasından dolayı bir yıpranmaya müstehak olmadığımızı düşünüyorum. Buradan ifade etmiş olayım gönlümden çok arzu etmeme rağmen maalesef sayın hocamız ile bu ziyaret sırasında bir görüşmemiz olmayacak” diyerek yanıt verdi.

DERSHANELER KONUSU
Arınç, Fethullah Gülen Hocaefendinin hükümete karşı yanlış ve farklı bir düşüncesi olmadığını da belirterek, "Hükümetimizi ve Başbakanımızı çok sevdiğimizi, dershaneler konusunda farklı düşünüyorsa dershanelerin, etüt merkezlerinin faydalı olduğunu ve kapatılmamasını gerektiğini söylüyor" dedi.
Bu konunun muhalefet tarafından iktidarı yıpratma malzemesi olarak değerlendirildiğini söyleyen Bülent Arınç, "Bunu en mantıklı, en makul şekilde çözeceğimizi söyledik. Meseleyi kızıştırmanın, radikal yazı ve karikatürlerle meseleyi içinden çıkılmaz hale getirmenin bir faydası yok. Atılan tweet’lerle, yazılarla bu meseleyi hükümete karşı bir noktaya kimse getirmemelidir" ifadelerini kullandı.
(İHA)