BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL

Okula molotoflu saldırı görüntülendi

Mersin’de terör örgütü yandaşlarının iki ilköğretim okuluna düzenlediği molotoflu saldırı, kameralar tarafından görüntülendi.

Abone ol

Olaydan sonra yakalanan 3 şüpheliden ikisi tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, çeşitli olayları bahane ederek sokak eylemleri başlatan terör örgütü yandaşları, merkez Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi’nde bulunan iki ilköğretim okuluna 12 Eylül tarihinde molotoflu saldırı düzenledi.

Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde, Hürriyet İlköğretim Okulu’na gelen 5 kişi, önce okulun duvarı ve giriş kapısına benzin döktü, ardından ellerindeki molotofkokteyllerini atarak ateşe verdi.

Aynı saldırganlar daha sonra Kıbrıs İlköğretim Okulu’na saldırdı. Burada da bahçedeki Atatürk büstüne molotof atan örgüt yandaşları, gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı.

Olayın ardından kamera görüntülerini inceleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırganlardan Y.K. (17), M.K. (17) ve M.Ş.’yi (16) yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.K. ’denetimli serbestlik’ uygulamasından faydalanarak serbest kalırken, diğer 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.