BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,67
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekilden Gezi iddiası

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı iddia edilen öğretmen, öğrenci ve bazı kamu görevlilerinin so...

Abone ol

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı iddia edilen öğretmen, öğrenci ve bazı kamu görevlilerinin soruşturmaya tabi tutulduğunu ileri sürdü.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı eylemleri sonrasında hükümetin öğretmen ve öğrencilere, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara antidemokratik uygulamalarda bulunduğunu iddia eden Mehmet Hilal Kaplan, “Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları, destekledikleri gerekçesi ile bir dizi hukuksuz keyfi soruşturma başladı” diye konuştu.
Gezi Parkı eylemleri sonrasında yapılan soruşturmaların ardından yer değiştirmeler, sürgünler, öğrencilerin yurtlardan çıkarma, öğretim görevlileri sindirip baskı altına alma ortamı oluşturulmak istendiğini ifade eden Kaplan, İngilizce öğretmeni Meral Akkaya’nın Gebze’de görev yaptığı Anadolu lisesinden alınarak başka bir ilçenin köyünde görevlendirildiğini ifade etti. Kaplan, “Gezi eylemlerine katıldığı ve eylemlere katılanları teşvik ettiği gerekçesi ile Meral Akkaya adındaki öğretmen arkadaşımız, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Ballar Köyü Ortaokulu’na atanmıştır” dedi.
Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesi ile haklarında soruşturma alan devlet memurlarından ve öğrencilerden örnekler veren Kaplan, sadece ceza verilmediğini, gelecek için bir sindirme çalışması yapıldığını iddia etti. Çalışanlara mobbing uygulandığını, Adalet Bakanlığının fişleme adına tüm illerin Cumhuriyet Başsavcılarına bir yazı göndererek Gezi eylemlerine katılanların isimlerini istediğini iddia eden Kaplan, “Bu tarz davranışların adı faşistçe bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.
(İHA)