BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil'in Barzani yazısı kızdıracak

Muhalif kalem Yılmaz Özdil, Barzani'yi Diyarbakır'a davet eden Başbakan Erdoğan ve iktidar çevrelerini hedef aldı.

Abone ol

Hürriyet si yazarı Yılmaz Özdil, Mesut Barzani'yi davet eden Başbakan Erdoğan ve kurmaylarının yıllar önce Barzani'yi karşı söylediği sert sözleri yazdı.

Gözler hafta sonu Diyarbakır'da olacak. Erdoğan Barzani buluşması kamuoyunun gündeminde. Diyarbakır'da tarihi bir sürecin yaşanacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, davetin çözüm sürecine yönelik taçlandırma amaçlı olduğunu açıklamıştı.

Bir dönem savaşın eşiğinde olan tarafların müthiş bir yakınlığa girmesinin yankı uyandırdığı bir gerçek. CHP ve MHP AK Parti'yi "seçim propagandası" yapmakla suçlarken, PKK ve BDP de Barzani'ye "karışma" uyarısında bulunuyor. 

5 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Çok değil K. Irak yönetimi ile AK Parti hükümeti, 5 yıl öncesinde eller tetikle savaşa hazır vaziyetteydi. Karşılıklı sert sözler havada uçuşuyordu. Aradan geçen sürede bölgede çok şey değişse de yazar Yılmaz Özdil, eski defterleri açmaktan geri durmadı.

Özdil, iktidarın önemli isimlerinin bir dönem Barzani'ye karşı kullandığı sert demeçleri "düet" başlığıyla köşesine taşıdı.

ERDOĞAN: BU LAFLARIN ALTINDA EZİLİR

(...)Barzani tehdit etti, “Türkiye Kerkük’e karışırsa, biz de Diyarbakır’a karışırız” dedi. Tayyip Erdoğan pek öfkelendi, “Barzani muhatabım değil, haddini aştı, bu lafların altında ezilir, bizim kim olduğumuzu tarih iyi bilir, biz aşiret değiliz, terör örgütüne yataklık yapıyor, bedeli çok ağır olur” dedi.

*

Breh breh breh.

*
GÜL: SUSTURUN ŞU ADAMI

Abdullah Gül, derhal Washington’a telefon etti, “susturun şu adamı, yoksa biz susturmasını biliriz” diye esti gürledi. Vay vay vay vay.

*
ARINÇ: VERDİĞİMİZ EKMEK HALA KURSAĞINDA DURUYOR

Bülent Arınç daha ağır konuştu, “Barzani’nin lafları Türkiye’nin egemenlik hakkına tecavüzdür, bizim pasaportumuzla canını kurtardığı günleri unutmasın, verdiğimiz ekmek bile hâlâ kursağında duruyor, uyarıyorum, perişan olur” dedi. Helaaaal!

*

DİYARBAKIR'IN D'SİNİ BİLE AĞZINA ALAMAZ

Milli Güvenlik Kurulu toplandı; üst düzey bir kaynak, “Türkiye düşmanı Barzani’ye karşı düğmeye basma aşamasına geliyoruz, Barzani Diyarbakır’ın D’sini bile ağzına alamaz” açıklaması yaptı.

*
SONU SADDAM'IN SONUNA BENZER

AKP grup başkanvekili, hükümetin şakası olmadığını şu çarpıcı örnekle ifade etti: “Barzani’nin ağzından çıkanı kulağı duysun, sabrımızı taşırmasın, yoksa sonu Saddam’ın sonuna benzer!”

*
GÜNAH BİZDEN GİTTİ

Sayın basınımız ayağa kalktı... Hürriyet gazetesi Barzani’yle Talabani’nin fotoğrafını yan yana koyup “Ortadoğu’nun dansözleri” manşetini attı. Öbür gazetelerimiz “Barzani kin kustu, küstah Barzani, kukla Barzani, Barzani kaşınıyor, Osmanlı tokadı istiyor, günah bizden gitti” başlıklarını kullandı.

barzani.20131114111457.jpg

akdogan.20131113143620.jpg

ahmet.20131113143531.jpg