BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Minik ellerden büyük işler

İstanbul’da çevre bilincinin sağlanması için öğrencilere eğitim verildi ve tohum dağıtıldı. Çocukların yetiştirdiği fidanlar, çevre düzenlem...

Abone ol

İstanbul’da çevre bilincinin sağlanması için öğrencilere eğitim verildi ve tohum dağıtıldı. Çocukların yetiştirdiği fidanlar, çevre düzenlemesinde kullanacak.
Güngören Belediyesi, Güngören Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEDÜK),bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla Güngören’deki tüm ilkokul ve ortaokullardaki öğrencilere çevre bilinci oluşturma eğitimi verdi. ‘Minik eller yeşilleniyor’ projesi kapsamında ilçedeki 16 bin öğrenciye tohum dağıtılıyor. Çocuklarla birlikte uygulamalı eğitime katılan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılıyoruz. Çünkü gelecek nesillerin bizden daha fazla dünyaya ve çevreye sahip çıkmaları lazım. Bunun içinde ilçe genelindeki 3,4,5 ve 6’ncı sınıfların tamamına çevre bilincini aşılıyoruz. 16 bin öğrencimize tohumlarımızı dağıtıyoruz. Poşetlerimizin içerisinde de 2 adet tohum bulunuyor. Onları çocuklarımız yetirilecek ve çeşitli yerlere dikeceğiz” dedi.
Üstünü toza toprağa karıştıran ilkokul öğrencisi, “Daha önce tohum saksılara ekmiştim ama bu defa saksıya ektiğim tohumu sokağa ekebileceğim. Bu çok güzel bir şey” diye konuştu.
Öğrencileri tohum ekmeye teşvik etmek için en çok fidan yetiştiren öğrencilere 1 yıl sonra çeşitli ödüller verilecek. Yetişen fidanlar ilçenin çevre düzenlemesinde kullanılacak.
(İHA)