BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.481,23
HABER /  DÜNYA

Cemaatten şaşırtan Hakan Fidan manevrası!

Uzun zamandır MİT ve Hakan Fidan aleyhinde ağır haberler yapan Cemaat medyası bu kez şaşırttı. STV'de MİT ve Hakan Fidan'a övgü üstüne övgü dizildi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Gülen Cemaati'ne bağlı medya kurumlarında son yıllarda MİT ve Hakan Fidan'a yönelik ağır suçlamalardan geçilmezken anlaşılan perde arkasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Samanyolu Haber'deki bir haberde MİT ve Hakan Fidan'a övgüler dizildi.

STV'DE MİT VE HAKAN FİDAN ÖVGÜSÜ

MİT'in ve teşkilatın müsteşarı olan Hakan Fidan'ın hem çözüm sürecihem de dış politikada hayati bir rol üstlendiğinin vurgulandığı haberde Fidan'a yönelik övgüler şaşkınlık yarattı. Haberde "Gerek terörün sona ermesi için ortaya konulan çaba gerekse Irak ile ilişkilerin kazandığı yeni seyirde Fidan'ın rolü Türkiye için kazanç olarak değerlendiriliyor." denilirken Fidan'ın mekik diplomosisine dikkat çekildi. 

Kısa süre öncesine kadar Cemaate bağlı televizyon kanalları ve gazetelerdeMİT'e yönelik suçlamalardan geçilmezken Hakan Fidan için de hayli sert yazılar kaleme alınmıştı. STV Haber'deki haber bu anlamda bir ilk anlamı taşırken perde arkasında olan bitenler de merak konusu oldu.

İşte STV Haber'deki o haberin metni:

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın politikadaki önemli rolü dikkat çekiyor.

Türkiye gerek terörün bitirilmesi gerekse dış politikada son dönemlerde önemli hamleler yapıyor. 

Çözüm sürecinin devam ettirilmesi ve bölgemizde yürütülen dış politikada olumlu adımların atılmasında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan 'ın çabaları dikkat çekiyor. 

Fidan, göreve geldiği günden bu yana çok önemli işlere imza atıyor.

Türkiye bir yandan çözüm sürecini devam ettirme gayretlerini sürdürürken diğer yandan da bölgesel dış politikada önemli adımlar atıyor. Aylardır şehit cenazelerinin gelmemesi bütün Türkiye'yi olduğu kadar doğu ve güneydoğu  halkını da mutlu ediyor.

Çözüm sürecinin koordinasyonunda atılan adımlarla birlikte dış politikada da aktif bir sürece girilmesi Türkiye'nin bölgesindeki önemini ön plana çıkarıyor.

Irak ile ilişkilerin düzelmesi ve Irak Kürdistan bölgesel yönetiminin sürece dahil edilmesiyle ilgili önemli adımların atılmasında Mit Müsteşarı Hakan Fidan'ın rolü dikkat çekiyor.

Çözüm süreci başta olmak üzere Suriye, Mısır gibi birçok alanda hükümetin politikasının uygulanmasında büyük rol sahibi olan Fidan'ın sürecin kesintisiz devam etmesi için yürüttüğü mekik diplomasisi önemli görülüyor.

Gerek terörün sona ermesi için ortaya konulan çaba gerekse Irak ile ilişkilerin kazandığı yeni seyirde Fidan'ın rolü Türkiye için kazanç olarak değerlendiriliyor."