BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Uğur Dündar'da o iddiaya yanıt var!

Usta gazeteci Yeni Şafak'ın o iddiasına yanıt verdi: "Eğer soyadım Dindar olsaydı..."

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ozman Özsoy, köşesinde ünlülerin imajları ile ilgili bir takım bilgiler verirken ünlü gazeteci Dündar hakkında da mühtiş bir iddia ortaya attı. Özsoy'a göre ünlü gazeteci Uğur Dündar gerçek soyadının Dindar olduğu halde, "gözü yükseklerde genç televizyoncu" iken yıllar önce soyadını Dündar olarak değiştirmişti. 

Bu iddia ile ilgili olarak aradığımız Uğur Dündar, İnternethaber'e konuştu.

Uğur Dündar, sorularımız üzerine soyadını değiştirmediğini belirtti, Dündar soyadının ailesinden geldiğini söyledi ve "Eğer soyadım Dindar olsaydı da şerefle taşırdım, değiştirmezdim" dedi.


uğur-dündar.jpg

YENİ ŞAFAK YAZARI NE YAZMIŞTI?

"İmaj Yönetimi'nden söz edilirken, kimi zaman ünlülerin gerçek isimleri de derste konu oluyor. Örneğin, Sibel Can'ın gerçek adının Deniz Engüzel, Seda Sayan'ın Aysel Gürsaçer, Cüneyt Arkın'ın Fahrettin Cüreklibatur, Alişan'ın Serkan Burak, Yılmaz Güney'in Yılmaz Pütün, Yıldız Kenter'in Ayşe Yıldız, Yaşar Kemal'in Kemal Sağdıkgöğçeli, Sezen Aksu'nun Fatma Sezen Yıldırım, Murat Soydan'ın Rüjdan Tercan, Doğuş'un Orhan Baltacı, Müjde Ar'ın Kamile Suat Ebrem olması öğrencilerin dikkatini çekiyor. Bu listeyi ülkemizden ve dünyadan örneklerle onlarca sayfa uzatabiliriz.

Bugünkü dersimizde bu örneklere yeni bir ismi daha ilave edeceğiz.

Ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın daha önce soyadı 'Dindar'mış.

Anlayacağınız, soyadından sadece bir harf değiştirmiş.

Bir harf değişikliği bile, anlamı ne kadar farklılaştırıyor değil mi?

Bu bilgiyi, değerli gazeteci Hüseyin Gökçe'nin Han Yayınları'ndan yeni çıkan 'Defterimdeki Ünlülerin 200'ü' başlıklı kitabından aldım.

Kitap elime geçtiği andan itibaren 200 ünlü ismin yaşam hikayesinden anekdotları bir çırpıda okurken, Uğur Dündar'ın anlatıldığı kitabın 338. sayfasında şu satırlar çıktı karşıma; 'Uğur Dündar, ailesinden gelen 'Dindar' soyadını 'Dündar' olarak değiştirdi. Bu tek harfti ama, bu önemli değişiklik, yakışıklı ve gözü yukarılarda yeni bir televizyoncu için önemliydi. Din düşmanı olduğundan değil elbet. Dindar algılanmayı uygun bulmadığından...'

Kimin ad ve soyadını ne şekilde değiştirdiği normal şartlarda kimseyi ilgilendiren bir konu değil elbette. Ama üniversitede 'İmaj Yönetimi' dersi veriyorsanız, bu tür ayrıntılar öğrencilerin ilgisini çeken hoş birer anektod oluyor.