BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  GÜNCEL

Okula gitme baskısı intihar ettirdi

Ailesinin baskılarına rağmen okula devam eden genç kız, girdiği bunalıma fazla dayanamayınca intihar etti.

Abone ol

Gaziantep'te Kıbrıs Mahallesi'nde yaşayan ve Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gamze Ç. (14), ailesinin kendisini okula göndermek istememesi üzerine bunalıma giren genç kız intihar etti.

Ailesinin baskılarına rağmen genç kız yinede okuluna devam etti. Ailesiyle okulu bitince liseye devam etmek konusunda tartıştığı iddia edilen G.Ç., bugün öğle saatlerinde yatak odasına çekildi ve ağabeyinin karate elbisesinin kuşağıyla kendini tavana astı.

Bu sırada kızkardeşinin yanına giden anne Gülşen Ç. eve döndü. Kızının nerede olduğunu sorduğunda baba Cuma Ç. "Odasında yatıyor galiba" diye cevap verdi. Anne Gülşen Ç. kızına bakmak için odaya girdiğinde tavanda asılı olduğunu gördü.

Eşinin çığlığı üzerine odaya gelen Cuma Ç., karate kemerini keserek kızını yere indirdi. Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri genç kızı ambulansla
Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastane bahçesinde kızlarının ölüm haberini alan Anne G. ve baba Cuma Ç. ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Aile, bir süredir liseye gönderip gönderemeyecekleri konusunda kızlarıyla küçük bir tartışma yaşadıklarını söyledi. Hayatının baharında kendini asarak yaşamına son veren G.Ç.'nun 3 erkek kardeşinin olduğu ve hepsinin öğrenci olduğu öğrenildi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.