BIST 10.279
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmaniye'ye 60 milyon dolarlık yatırım

Osmaniye’de valilik binasının yanında ki alana yapılacak olan City 328 Alışveriş Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Abone ol

Osmaniye Valilik binası yanındaki alanda yapılacak olan City 328 AVM’nin temel atma töreninde inşaat ile ilgili bilgi veren Pekintaş Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Peker, “60 milyon dolarlık yatırımla, 2011 yılının Eylül ayında hayata geçecek bu devasa proje; Osmaniye halkının yaşam kalitesini artıracak, alışveriş ve eğlence alanında diğer şehirler ile olan bağımlılığını ortadan kaldıracaktır.

49 bin metrekare inşaat alanı, 20 bin metrekare kiralanabilir alanı ile bölgenin en büyük ve en modern alışveriş merkezi olacak. Bu tesiste; Benzersiz teknolojisiyle farklı bir dünyanın kapılarını aralayacak olan çok salonlu sinema kompleksi; bin 500 metrekare alanıyla küçük ziyaretçilerimiz için tasarlanmış eğlence alanı; 3 bin metrekare alanıyla sınırsız alışveriş garantisi sunacak bir hipermarket; Hemen her kategoride seçkin marka alternatifi sunacak 84 adet mağaza; Geniş alanıyla tüm gün servis verecek 13 adet fast food, 2 adet restoran, 5 adet kafe ve 628 araçlık otopark bulunmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Kadir kara ise konuşmasında City 328‘in hayırlı olmasını dileyerek, en çok Osmaniyelilerin artık başka şehirlere alışveriş için gitmeyeceğine sevindiğini söyledi.

Yapılan yatırımlar ile reel sektörü canlandırmaya, yöreye güç, halka güven, vatandaşa ise iş imkanı yaratmaya devam ettiklerini belirten Vali Cerrah, “Biz yerel kalkınmayı önemsiyor, Osmaniye' ye yatırım yapmak isteyen girişimcilere her desteği sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz" dedi.

Vali Cerrah, projenin büyük emek ve özveri ile 2011 yılının Eylül ayında tamamlanmasının hedeflendiğini, ayrıca yapım süresince 400 kişiye, hizmete açıldığında ise 600 kişiye iş imkanı yaratacağını söyledi.Konuşmaların ardından City 328 AVM’nin temeli Vali Cerrah, Belediye Başkanı Kara ve Osmaniye eski Valisi İsmail Fırat tarafından besmele ile atıldı.