BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  GÜNCEL

Özbek'in imasına suç duyurusu

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in açıklamalarına suç duyurusu. İddiaya göre Özbek, Meclis'in faaliyetlerini engelliyor.

Abone ol

Elazığ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Şuay Alpay, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in yaptığı basın açıklamasında, Anayasa değişikliği paketi hakkında, millet iradesini ve egemenliğini temsil eden TBMM'nin faaliyetlerini engelleyecek ve onu yok sayacak davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusundu bulunduğunu açıkladı.

Avukat Alpay, Özbek'in Anayasa değişiklik çalışmalarına karşı her türlü engelleyici faaliyetlerini yapacağını daha önceki beyanlarında da sıkça dile getirdiğini iddia ederek, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: "Şüpheli işi daha fazla ileri götürerek Türk yargısı ile Pakistan yargısı kıyaslaması yapmış ve hiç olmayacak şekilde orada da Anayasa değişikliği yapmak isteyen devlet yetkililerine karşı yüksek yargı mensuplarının istifa yolunu seçerek muhalefet ettiklerini beyan etmiştir. Dolaylı olarak Türk yargısının da istifa yolu ile yargıyı ve hukuku kilitleyeceğini ima ederek, hem Türk yargı ve adalet sistemini ve hem de TBMM'yi kuşatma altına alacak, çalışma ve görev yapmasına engel olacak şekilde tehdit dolu söz ve beyanlarda bulunmuş, bu şekilde görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir. Sunmaya çalıştığımız sebeplerle şüpheli hakkında gerekli tahkikat ve incelemenin yapılarak görevi kötüye kullanma suçundan yargılamasının temini için kamu davası açılması yolunda gereğini yapılmasını saygı ile arz ve talep ederim."