BIST 10.316
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,22
HABER /  SPOR

Oktaya muhteşem jübile

Beşiktaş formasıyla sayısız gollere imza atan Oktay Derelioğlu futbolu bırakıyor. Hem de Beşktaş forması altında.

Abone ol

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen ve 16 Ağustos Cumartesi günü siyah-beyazlı formayla jübile yapacak olan Oktay Derelioğlu, çok güzel bir organizasyonla futbola son noktayı koyacağını söyledi.

Oktay, Levent'te bir restoranda düzenlediği basın toplantısında jübilesi için kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, ''16 Ağustosta çok güzel bir organizasyonla futbola son noktayı koyacağım. Benim için çok önemli bir gün olacak. Muhteşem Beşiktaş taraftarını son kez göreceğim için heyecanlıyım. Sanki ilk defa Beşiktaş forması giyecek gibiyim. Onlara çağrım o gün benimle birlikte olmaları. Onları son kez orada coşkulu bir şekilde görmek istiyorum'' diye konuştu.

Oktay Derelioğlu, futbola Beşiktaş formasıyla vede edecek olmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Çünkü ben Beşiktaşlı Oktay olarak yıldız oldum. Bu forma altında futbolu bırakmanın gururu ve onurunu yaşayacağım. İnşallah bundan sonraki hayatımda da bir şekilde yollarımız Beşiktaş ile çakışır'' dedi.

Daha önce ''Jübile yapmayacağım'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Oktay, bazı futbol adamlarının telkinleriyle jübile yapmaya karar verdiğini söyledi.

''BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMASAYDIM HALA TOP OYNUYORDUM''

Oktay Derelioğlu, ''Beşiktaş'tan ayrılmasaydım şu an takımın kaptanıydım ve hala top oynuyordum. Çünkü ben oranın temel taşıydım. Beni kimse yıkamazdı'' dedi.

Beşiktaş'taki günlerini özlediğini ifade eden Oktay, ''Beşiktaş'ta oynadığım dönemler, ligde ve Avrupa kupalarında attığım goller, milli takımdayken Belçika'ya karşı 7 kişiyi çalımlayarak attığım ve ''Yüz yılın golü'' seçilen gol, Beşiktaş'ta yaşadığım şampiyonluklar... Bunlar benim için unutulmayacak şeyler'' ifadelerini kullandı.

Hedeflerine de değinen Oktay, antrenörlük eğitimini tamamladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki dönemde kendimi daha da geliştireceğim. Şu an zaten Azerbaycan takımı Hazar Lenkeran'ın teknik menajeriyim. 16 Ağustos'tan sonra resmen göreve başlayacağım. Her zaman çalışarak futbolun içinde olacağım. Kendimi geliştirip, çok başarılı bir teknik direktör olarak huzurlarınıza çıkmak istiyorum.''

Daha önce formasını giydiği Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın durumlarının sorulması üzerine Oktay, ''Fenerbahçe'nin geçen sezon itibariyle oturmuş bir kadrosu var. Beşiktaş geçen sezon sahasında yaptığı birkaç maçı kazansaydı şampiyon olurdu. Fenerbahçe daha hazır görünüyor. Beşiktaş'ın da yeni transferleriyle ön planda olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Oktay'ın jübilesinde Beşiktaş, Azerbaycan takımı Hazar Lenkeran ile BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmanın ardından Gökhan Özen ve Demet Akalın ile Azerbaycanlı şarkıcı Röya konser verecek. Jübile maçının biletleri Biletix'den eski açık tribün 10 YTL, yeni açık tribün 20 YTL, kapalı alt ve üst 45 YTL, numaralı ve VIP Alt A, B, E, F tribün 60 YTL, VIP üst D, E, F ile VIP Alt C, D tribünleri de 75 YTL'den satılıyor.