BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  DÜNYA

Oktay Vural’dan şok iddia !

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “26-27 Kasım’da merkezi sınav yapılacak. Merkezi sınav deneme sınavı 1 Kasım 2013 tarihinde yapıldı mı? 1...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “26-27 Kasım’da merkezi sınav yapılacak. Merkezi sınav deneme sınavı 1 Kasım 2013 tarihinde yapıldı mı? 1 Kasım 2013 tarihinde deneme sınavı için gönderilen sualler aslında 26-27’sinde yapılacak sınavların gerçek soruları olarak Bitlis’e gitmiş midir?” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında üniversitelerde bölücü yapılanma ve faaliyetlerin okula devam etmek isteyen milliyetçi vatanseverleri tehdit etmeye devam ettiğini belirten Oktay Vural, üniversitelerde ‘Kürdistan’ bayrakları açanların öğrencilerin üzerine saldırdığını, Türk bayraklarının indirildiğini ifade etti. Üniversitelerde gençlere sistematik ve planlı bir şekilde saldırı ve baskı uygulandığının altını çizen Vural, yaşananların karşıt görüşte öğrencilerin kavgası olmadığını, Türk milletini sindirme çalışmalarının bir parçası olduğunu savundu. “Dağdaki eşkıya neyse üniversitelerdeki de onların uzantılarıdır” diyen Oktay Vural, öğrencilerin eğitim haklarının engellenmesine seyirci kalmayacaklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Hükümeti, emniyet yetkililerini uyarıyoruz, rektörlükleri uyarıyoruz, bu işin şakaya gelen bir tarafı yoktur. PKK terör örgütü ülkücü vatansever öğrencilere baskı uyguluyor. Bu kirli ittifaka boyun eğilmeyecek ve tuzağa düşülmeyecek.”

"TÜRK BAYRAĞI YASAKLANDI"
Türk bayrağı asmanın yasaklandığını, yurtların basıldığını kaydeden Vural, “Öğrencilere baskılar uygulanmakta ve soruşturmalar yapılmakta. PKK terör örgütünün yapılanmaları üniversitelerde tehditlerini ve baskılarını artırmıştır. Polisin bu PKK saldırıları karşısında çaresiz kaldığı açıktır. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bölücü öğrenciler saldırmış ve ülkücülere yapılan saldırı sonrasında ülkücü öğrencilere soruşturma açıldı. Saldıranlar istedikleri gibi dolaşmakta, saldırılanlar üzerinde baskı uygulanmakta. Bolu’da bölücü öğrenciler öğrenci yurtlarını basmaya kadar cüretlendi. KKTC’de de saldırılar yoğunlaştı. Neredesin ey Recep Tayyip Erdoğan, nerede bu hükümet. Üniversitelerde Türk bayrağı asılamayacak mı?” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ
PKK terör örgütünün yakıp yıkmaya devam ettiğini söyleyen Vural, PKK tarafından kaçırılan vatandaşlardan örnekler verdi. Van Erciş’ten bir şehit babasının oğlunun isminin bir okula ve bir sağlık ocağına verilmesiyle ilgili yaşadığı süreci ve sıkıntıları anlatan Oktay Vural, şehit babasının Başbakan tarafından kendisine verilen plaketi Hüseyin Çelik’e verilmesi üzerine kendisine gönderdiğini belirtti. Vural, “Ben bu plaketin geri verilmek yerine bu plaketin muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehidin anısına bu plaketin saklanması gerektiğini düşünerek plaketi geri şehit babasına göndereceğim” şeklinde konuştu.

ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU
AK Parti’yi yeni anayasa yapımı konusunda süreci baltalamakla suçlayan Vural, “Türk siyasetinde ilk defa siyasi partiler arasında diyalog ortamı vardır. AK Parti bu süreci baltalamasın, masadan kalkmasın. AK Parti’ye çağrımız Uzlaşma Komisyonu’ndan kaçmayın, gelin. Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşılan maddelerin ne yapılacağına Uzlaşma Komisyonu karar verebilir. Biz Türkiye’nin anayasasını yapma konusunda, diyaloğa devam etme konusunda kapılarımız açık. PKK ile siyasi uzlaşma ve müzakereyi yöntem olarak benimseyenlerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan kaçması AK Parti’nin gizli bir gündem peşinde olduğuna ilişkin kanaati güçlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

KARMA EĞİTİM TARTIŞMALARI
Karma eğitim tartışmalarıyla ilgili konuşan Vural, “Eğitim kamusaldır. O zaman isteyen istediği eğitimi versin ne karışıyorsun. Okul sistemini ayırmak, meseleye cinsiyet ayrımı açısından bakmak çok vahim. Bu mantık mantık değil. Türkiye’nin meselesi bu mudur? Bu zihniyet cinsiyet ekseninden bakan, ayırmayı yöntem olan bir zihniyet. AK Parti’nin bölücülük zihniyeti her alana sirayet etmiş. Kız-erkek ayıracaksın da kız erkek çocuklarını birlikte gönderenlere ne ad takacaksın o zaman. Çocuklarımız aynı sınıfta okuyor diye ne olarak görüyorsunuz, hangi gözle bakıyorsunuz?” açıklamasını yaptı.

“DENEME SINAVINDA BİTLİS’E GERÇEK SORULAR GİTTİ Mİ, GİTMEDİ Mİ?”
26-27 Kasım tarihinde yapılacak sınavlardan önce 1 Kasım’da yapılan deneme sınavında gerçek soruların Bitlis’e gönderildiğini ve bu yüzden 1 milyon 250 bin kitapçığın imha edildiğini iddia eden Oktay Vural, şunları söyledi:
“26-27 Kasım’da merkezi sınav yapılacak. Merkezi sınav deneme sınavı 1 Kasım 2013 tarihinde yapıldı mı, 1 Kasım 2013 tarihinde deneme sınavı için gönderilen sualler aslında 26-27’sinde yapılacak sınavların gerçek soruları olarak Bitlis’e gitmiş midir? Gerçek sorular Bitlis’e gittiyse 1 milyon 250 bin sınav kitapçığı ne yapılmıştır? Neden soru bankası sistemi hala kurulmamaktadır. Deneme sınavında önümüzdeki sınavda kullanılacak gerçek soruların gittiği, bu nedenle basılan kitapçıların imha edildiği söylenmektedir. Maalesef sınavın güvenliği sağlanmamıştır, soru bankası sistemine geçilmemiştir. Bu sorulara, soruların hazırlandığı yere giriş çıkışlar istendiği gibi olmaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı merkezi sınav konusunda güvenlik endişesi hat safhadadır. Deneme sınavında gerçek soruların sorulmuş olması ve bastırılmış olması da güvenlik endişesinin gerçekçi olduğuna ilişkin kanaati güçlendirmektedir.”
(İHA)