BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  POLİTİKA

OHAL süresi uzatılacak mı KHK ne zaman çıkacak kritik toplantı

2018'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantının gündem listesinin en başında ise 19 Ocak 2018'de sona erecek olan OHAL'in süresinin uzatılıp uzatılamayacağı konusu var.

Abone ol

Beştepe'de yapılacak yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, bölgedeki gelişmeler, Hakan Atilla davası, OHAL gibi konular ele alınacak. 19 Ekim 2017'de bir kez daha süresi 3 ay uzatılan Olağanüstü Hal uygulaması Bakanlar Kurulu toplantısının gündeminin en ön sırasında olacak. Bu toplantıda OHAL'in süresinin uzatılıp uzatılmayacağı netlik kazanacak.

HAKAN ATİLLA DAVASI: Saat 14.00'te başlayacak toplantıda, kritik başlıklar ele alınacak. Terörle mücadele, Irak ve Suriye'deki gelişmeler, ABD'deki Hakan Atilla davası masaya yatırılacak konular arasında.

OHAL'İN SÜRESİ UZATILACAK MI?: 19 Ocak'ta sona erecek olağanüstü hal uygulamasının uzatılıp uzatılmaması da kabinenin gündeminde olacak.

YENİ KHK GÜNDEMDE: FETÖ'nün ByLock tuzağı nedeniyle kamudan ihraç edilenlerin göreve iade edilmesini öngören kanun hükmünde kararnamenin de toplantıda ele alınması bekleniyor.