BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de hava neden sıcak kış ne zaman gelecek?

TÜRKİYE 2018 ocak ayında bahar aylarını yaşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlar havaların neden soğumadığı merak konusu oldu. Hava neden sıcak sorularını soran vatandaşlar için Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel açıklama yaptı.

Abone ol

Ocak ayında olmamıza rağmen İstanbul'da hava sıcaklığı 20 dereceyi gösteriyor. Bu kadar sıcak olmasının nedeni merak edilirken kimi vatandaşlar tarafından deprem uyarısı da yapıldı. Peki havalar neden bu kadar sıcak kış Türkiye'ye 2018 yılında gelecek mi?

İstanbul’da son 12-13 yılın en sıcak ocak ayının yaşandığını belirten Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, perşembe günü için uyardı ve şu bilgileri verdi : “Perşembe günü tekrar yağmurlar geliyor. Cuma-cumartesi yağış var. Ama hava sıcaklığı mevsim ortalamalarının tam 2 katı. Bu kış gelmeyecek demek değil.' 

HAVALAR NEDEN BÖYLE KIŞ GELECEK Mİ?  Kış ortasında bahar havasını değerlendiren Öztel bunun sebebini şöyle anlattı: “Bizim bulunduğumuz yerde birkaç ülke sıcak havalarla şaşırmış durumda. İtalya, İspanya çevresi, Malta etrafı, Türkiye, güneyimizdeki ülkeler. Basra üzerinden bir sıcak alçak basınç dalgası sıcak havayı bize getirdi. Omega işareti vardır. Omega işaretinin çukurlu olan kısmında biz kaldık. Tepe olan kısımlarında Avrupa ve doğumuzdaki Kırgizistan, Tacikistan kaldı. Biz ortada sıcak kesimde kaldık. Sağımızda ve solumuzda soğuk hava var ama bize gelmiyor.”

Uzmanlar tarih verdi! İstanbul'a ne zaman kar yağacak