BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Öğretmene tekme tokat dayak

İki yıl önce okuldan atılan 2 öğrenci öğretmene 'Niye yan, yan bakıyorsun' dayağı attı

Abone ol

Erzurum'da okuldan atıldıkları ileri sürülen 18 yaşından küçük iki öğrenci bir öğretmeni kentte halkın en yoğun olduğu cadde üzerinde "Niye yan, yan bakıyorsun" diye tekme, tokat dövdükten sonra kaçarlarken, polisin koşuşturmacası sonrasında yaka, paça yakalandılar. Aksiyon filmlerine özenen öğrenci göz altına alınırken de, polislere direnirken, güçlükle polis otosuna bindirildi.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 19. 00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, önceki yıl okuldan atıldıkları öğrenilen iki öğrenci, yoldan geçen Beden Eğitim Bölümü öğretmenine, "Sen bize niye yan, yan bakıyorsun" diyerek bir anda tekme, tokat saldırdılar. Çevredeki vatandaşların müdahalesi sonrasında öğretmen saldırgan şahısların elinden kurtarılırken, kaçan iki zanlı polisi harekete geçirdi. Verilen eşgaller üzerine çevrede arama yapan polis şüpheli iki şahsın kaçması üzerine peşlerine düştü.

Kısa bir kovalamaca sonrasında iki zanlı yakalanırken, kelepçelenerek ekip otosuna götürüldü. Bu sırada yaşadığı saldırının şokunu üzerinden atamayan öğretmen sivil polislere, "Ben devlet memuruyum. Ne olduğunu anlamadım." diye dert yakınırken, saldırgan öğrenci polislere direnmeye çalıştı.

Polislere karşı küfür ve hakaretler yağdıran öğrenci, polislerin sabrını taşırırken, güç bela ekip otosuna bindirilebildi. Bu arada yaşanan gerilim polisleri de kızdırırken, sivil polisler ile resmi polisler arasında kısa süreli bağrışmalar oldu. Zanlılar daha sonra Tebrizkapı Karakoluna götürülürken, yakalanan iki zanlının dün de Çaykara Caddesi üzerinde "Resmi polislere mukavemet etmek" ve "Tehdit" suçlarından bugün adliye çıkarıldıkları daha sonra serbest kaldıkları öğrenildi.