BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Ata Aksu şerefiyle yaşayacak

Eski Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, hakkında açılan davaya tepki gösterdi.

Abone ol

Eski Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ''Hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal ettikleri'' gerekçesiyle açılan davayla ilgili, ''Ata Aksu şerefiyle yaşamış ve yaşamaya devam edecek. Pis pazarlıkların içerisinde yer almayacak ve ne pahasına olursa olsun Türk futboluna hizmet etmeyi sürdürecektir'' dedi.

Aksu, AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunun gündemini meşgul eden malum davanın bir an önce neticelendirilmesi ve ortada suç ve suçlular varsa gerekli cezaların verilmesi ama hiçbir durumda davanın sürüncemede bırakılarak ''ön kesme'' malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. Ata Aksu, ''Aksi durum, Türk futbolundan önce Türk adaletine güveni zedeleyecektir'' dedi. Aksu, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

''Futbol kamuoyu söz konusu davanın niçin açıldığını ve Başbakanlık Teftiş Kuru raporunda sorumluluğumdan bahsedilmemesine rağmen niçin davaya dahil edildiğimi bilmektedir. Bu davanın, Yassıadavari suçlamalarla açılmış olması ise manidardır. Esasen gelinen süreçte bu davanın açılacağı ve sonuçları periyodik olarak ve zaman belirtilerek kamuoyunun hafızasına nakşedilmiş ve kamuoyu adeta hipnotize edilmiştir.

Spordan ziyade bir endüstriye dönüşen futbolu ve futbolun etkilerini yönetme isteğinin Makyavelizm sınırlarını zorladığı günümüzde, Türk futbol kamuoyu gözünü dört açarak, açılan bu davanın bir an önce sonuçlandırılmasını talep etmelidir. Her fırsatı değerlendirme yeteneğine sahip kişiler ile yandaşlarının vakit geçirmeden seçim isteğinde bulunmalarının da planlı ve programlı bir yaklaşım olduğu tartışmasızdır.''

Konunun yargıya intikal ettiğini hatırlatan Aksu, açıklamasında şunları kaydetti: ''Mal bulmuş mağribi edasıyla olaya yaklaşanların tavırları sürpriz olmamakla birlikte, milletvekili olma teveccühünü şahsıma tanımış Türk halkı ve 10 yıl TFF yönetiminde görev yapmama vesile olan başta TFF delegeleri ve Türk futbol kamuoyuna tekrar ifade etmek isterim ki, özerk futbol yasasının teklif sahibi, Türk futbolunun markalaşma sürecinin ve havuz sisteminin oturtulmasının en önemli aktörlerinden biri ve bugüne kadar görev deruhte ettiği federasyonlar bünyesinde yaklaşık 2,5-3 milyar dolarlık işlemi imzasıyla yapıp, hepsinden alnının akıyla çıkmış, Türk futbolu için bir tek hapis yatmadığı eksik kalmış Ata Aksu, şerefiyle yaşamış ve yaşamaya devam edecek. Pis pazarlıkların içerisinde yer almayacak ve ne pahasına olursa olsun Türk futboluna hizmet etmeyi sürdürecektir.''