BIST 10.226
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.397,43
HABER /  GÜNCEL

Öğretmene Albay Çiçek sorgusu

Bakan Çubukçu, Albay Dursun Çiçek'i ders esnasında övmesiyle ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir İngilizce öğretmeninin 'Kaos Planı'nda imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'i ders esnasında övmesiyle ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Üç okulun resmi açılışını gerçekleştirmek üzere İzmir'e gelen Bakan Çubukçu, ilk olarak İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası bir gazetecinin, okullarda siyasi propagandaların yapılmasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Çubukçu, "Özellikle okullarımız ve öğrencilerimiz her manada bu tür konu ve tartışmaların özellikle tarafı olmaya zorlanmamalılar. Bu yönde telkin ve ikna çabaları da son derece yersiz ve şıksız. Bu konudaki inceleme başlatılmış ve en kısa sürede sonuçlandırır, sizleri haberdar ederiz. "dedi.

Söz konusu olay, İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan F.K., 'Kaos Planı'nda imzası bulunan Kurmay Albay

Dursun Çiçek'i ders esnasında övdü. Bunun üzerine bir öğrenci, konuyu e-posta yoluyla internete taşıdı. Okul yönetimi, öğretmenle ilgili işlem yapmak yerine, kimin sızdırdığı üzerine yoğunlaşarak sınıftaki 25 öğrencinin ifadesini alma yoluna gitti.

İddiaya göre, İngilizce öğretmeni F.K., ders sırasında öğrencilere Albay Çiçek'in 'kötü biri olmadığını' anlatarak onunun hümanist yönlerinden bahsederek övdü.

Konu internete düşünce okulda tam anlamıyla bir 'cadı avı' başladı. Okul yönetimi mesajın içeriğini ve doğruluğunu araştırmak yerine 'kimin sızdırdığını' bulmaya çalıştı.

Okul Müdürü Ömer Arslan, "Konu internete düşünce bütün sınıfın ifadesini aldım. Anladığım kadarıyla bir öğrencinin babası internette yazılım yapıyormuş. O olduğunu tahmin ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.