BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öğreniyor, eğleniyor ve gelişiyorlar

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi çocukların yaz tatilini sanatla iç içe geçirebilmelerine olanak sağlıyor...

Abone ol

2009 yazında ilki gerçekleştirilen; öğrencilerin, ebeveynlerin, öğretmenlerin takdirini kazanan YazınSanat aktiviteleri bu yıl da, çocuklara keyifli ve öğretici bir yaz tatili sunuyor.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde, çocukların yaz tatilini sanatla iç içe geçirebilmeleri için başlayan YazınSanat kursları 822 öğrencinin katılımı ile devam ediyor.

Bağlama, diksiyon, ebru, fotoğrafçılık, gitar, keman, pastel boya resim, satranç, temel resim, tiyatro, güzel sanatlara hazırlık kapsamında resim bölümü ve tiyatro oyunculuğu branşlarındaki kurslar da yaşları 7 ile 13 arasında değişen öğrenciler eğitim görüyor.

Öğrencilerin okullarda bu branşlarda eğitim almaları mümkün olamadığı için, kurslara büyük ilgi oluyor. Öğrencilerden birçoğunun aldığı eğitimi ileriki yaşamlarında devam ettirmek, kursunu aldığı branşta profesyonelleşmek istediği görülüyor.

Yaşları küçük olduğu için ebeveynleri ile birlikte kültür merkezine gelen çocuklar kursta eğitimini alırken, ebeveynleri de kültür merkezinin sinema, tiyatro, söyleşi etkinliklerine katılabiliyorlar.  Çocukların yeni bir hobi edinmenin yanı sıra yeni arkadaşlar ediniyor olması da kursları onlar için daha değerli kılıyor.

Kursların tamamının ücretsiz olduğu YazınSanat programı,  katılan tüm öğrencilerin Ağustos ayı sonunda "Katılım Belgelerini" alacakları mezuniyet töreni ve eserlerin sergileneceği "YazınSanat Sergisi" ile sona erecek.