BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrencilere süt dağıtılacak

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine Milli Eğitim süt dağıtacak.

Abone ol

2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün uzun ömürlü içme sütü dağıtılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan Okul Sütü Programı kapsamında, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün süreyle 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade uzun ömürlü içme sütü dağıtılacak.

Özel öğretim kurumları, programa eşdeğer süt veya süt ürünü tüketilmesini sağlamaları halinde, velinin isteği esas alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda programın kapsamı dışında tutulacak.

Programın uygulanacağı okulları Milli Eğitim Bakanlığı belirleyecek, programın koordinasyonunu ise Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapacak.

Öğrenci velileri, öğretmenler, aile hekimleri ve/veya sağlık kurumlarınca süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.