BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gaziler ikinci iş hakkı istiyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği eski Adana Şube Başkanı gazi Ersin Güluçar, şehit ailelerine ikinci iş hakkı veri...

Abone ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği eski Adana Şube Başkanı gazi Ersin Güluçar, şehit ailelerine ikinci iş hakkı verildiğini, gaziler de bu konuda mağdur olduğu için ikinci iş hakkı istediğini söyledi.
Güluçar, 19 Eylül Gaziler Günü’nde gazilerin önceki dönemlere göre sosyal hayat ve ekonomik durumlarında iyileşmeler olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade etti. Gazilerle ilgili bir takım çalışmaların yapıldığını bildiklerini vurgulayan Güluçar, "Yeni yasama döneminde yeni çalışmalar meclise gelecek, yeni kanunların geçeceğini duyuyoruz. Bununla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da bir çalışması olduğunu duyuyoruz. Ancak bunlar biraz yavaş ilerliyor. Bazı geciken haklar vardı gazilerimizle ilgili. Gazi çocuklarının ücretsiz seyahatlerden yararlanması ekonomik durumlarının iyileştirmesi gibi. Bunların bir an önce yasalaşmasını istiyoruz" dedi.
Güluçar, gazilerden gelen en çok isteğin ikinci iş hakkı verilmesi oluğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Geçen yıl yapılan kanuni değişiklikle şehit ailelerine ikinci iş hakkı tanındı. Daha önce şehidin evli olması durumda işe eşi mi yoksa kardeşi mi girecek sorunu oluyordu. Bu sorun ikinci iş verilerek aşıldı. Gazilerde de ikinci iş problemi var. Vatani görevini yaparken ya da TSK’da çalışırken gazi olanlara sadece kendisine ya da kardeşine veya eşine iş hakkı tanınıyor. Ancak çoğu gazi yaralandığından bir süre hastanede geçirmek zorunda kalıyor, bu sürede ise kendisine yardım eden kardeşi işe giriyor. Daha sonra ise gazi iyileşip ayağa kalktığında çalışmak istiyor ancak tek iş hakkı olduğu için çalışamıyor. Bu sorunun ortadan kalkması için kanun değişikliğiyle gazilere de ikinci iş hakkı tanınması gerekiyor. Şu an gazilerin bütün talebi bu yönde. Bu yapılırsa gazilerimiz çok sevinecek."
(İHA)