BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Partili vekil Yeşil için özel ekip önerdi

AK Parti milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Yeşil’in kurulacak bir ‘özel ekip’le yakalanıp Türkiye’ye getirilebileceğini" söyledi.

Abone ol

Korkut Eken’in “Yaşıyor” açıklaması, bir süredir adından söz edilmeyen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ı yeniden gündeme taşıdı.

Faili meçhullerin olduğu 1990’lı yıllarda karanlık olaylarla özdeş hale gelen ‘Yeşil’in yurtdışında olduğu tahmin ediliyor. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Yeşil’in kurulacak bir ‘özel ekip’le yakalanıp Türkiye’ye getirilebileceğini" söyledi.

FİLM GİBİ İKİ OPERASYON

Yeşil’in neredeyse 20 yıldır elini-kolunu sallayarak dolaştığını ve hakkında ciddi bir işlem yapılmadığını hatırlatan Üstün, “Komisyon olarak suç duyurusunda bulunduk, katalizör görevi üstlendik ama bu yeterli değil. Daha ileri aşamalar için başka iradeler gerekli. Bu konuda Meclis, yargı, siyaset kurumu gerekeni yapmalı. Yeşil yakalanıp yargı önüne çıkarılırsa faili meçhullerin ve karanlık bir dönemin aydınlanmasına imkân doğar. Bu gelişme çözüm sürecine de büyük katkı sağlar” dedi.

GELENEKSEL YOLLARLA BULUNAMAZ

Üstün de yaşadığına ve yurtdışında olduğuna inandığı ‘Yeşil’in geleneksel yöntemlerle yakalanıp yargı önüne çıkarılamayacağı görüşünde. Bunun için ‘özel ekip’ kurulabileceğini söyleyen Üstün, ilgili kurumların üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

Üstün’ün önerdiği ‘özel ekip’ operasyonu akla iki önemli suçluyu getiriyor. Dünyanın her yanında aranan ‘Çakal Carlos’ 25 yıllık bir kovalamacanın ardından Fransız ve Sudan istihbarat örgütlerinin ortak operasyonuyla yakalanmış ve cezaevine konmuştu.

ÇAKICI'YI DA ÖZEL EKİP GETİRMİŞTİ

Alaaddin Çakıcı da 2004 tarihinde izlendiği ‘özel ekip’ tarafından filmleri aratmayan bir operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti. Üstün, ‘Yeşil’in nerede olabileceğine ilişkin MİT ’in elinde seçenekler olabileceğine’ de işaret etti.