BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrencilere renkli resim cezası

Batmanda ilköğretim öğrencilerinin yaptığı sarı, kırmızı, yeşil gökkuşağına uzaklaştırma cezası . İşte cezalık resim..

Abone ol

Batman'ın Kozluk ilçesi Yanıkkaya Köyü'nda ilköğretim okulu öğrencileri  grup olarak çalıştıkları iş eğitim dersinde PKK'nın sözde flamasının renkleri sarı-kırmızı-yeşilin ağırlıkta olduğu gökkuşağı ve meyve resmi yaptılar.

Resmi gören Müdür Yardımcısı Tolga Omay da, Okul Müdürü Güven Bal'a şikâyette bulundu. Bunun üzerine, 8 öğrenci disiplin cezası verilerek 3 gün okuldan uzaklaştırıldı. Bal, "Gençlerimiz kötü alışkanlıklara bulaşmasın diye sadece disiplin cezasının verilmesi kararlaştırıldı" dedi.

Öğrenciler ise cezaya şaşırdıklarını ve bu cezayı hak etmediklerini söyledi.
Öğrencilerden İ.B., "Resmi gören bazı öğretmenlerimiz, 'Siz bunu planlayarak mı yaptınız? Bari yıldız da bıraksaydınız resmin üzerine' dedi. Eğer böyle bir düşüncemiz olsaydı yıldızı bırakırdık, ama hiç de hak etmediğimiz bir cezayla karşılaştık" diye konuştu.

'Resimde gökkuşağı var' 
Öğrencilerdin birinin babası olan Felemez Ş. de, çocuklara verilen cezaya anlam veremediğini söyledi. Felemez Ş., "Bu resimde sadece gökkuşağı ve renkler var. Çocuklarımız okuldan uzaklaştırılacak bir hareket yapmadılar. Okul idaresinin biraz daha geniş düşünmesi gerekiyor. Böyle şey olur mu?" şeklinde konuştu.