BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.398,51
HABER /  GÜNCEL

6 aylık Caner iki hayat kurtardı

Henüz 6 aylıkken hayata gözlerini yuman Caner bebek iki kişiye hayat verdi. Acılı baba kararı nasıl verdiklerini anlattı.

Abone ol

Minik Caner, beyninin bir komplikasyon nedeniyle oksijensiz kalması sonucu 14 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Üç gün önce beyin ölümü gerçekleşen Caner'in Çatalca'da yaşayan şoför babası Mustafa Aydoğdu ile ev hanımı annesi Hülya Aydoğdu'nun organ bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine Yasin'in karaciğeri önceki akşam sarılık hastası olan Eda bebeğe nakledildi. 34 haftalıkken doğan Eda bebeğin, safra yolları gelişmemiş ve sarılık nedeniyle karaciğerinde yetmezlik başlamıştı. 9,5 aydır kızı Eda'yı tedavi ettirmek için hastane hastane dolaşan anne Tülay Çeliker, "Eğer minik Caner'in organları bağışlanmasaydı ben kendi karaciğerimi verecektim. Geçen hafta sıraya girdik. Bir hafta olmadan bize müjdeli haberi verdiler" dedi.

Halit 4.5 yıldır hastaydı
Caner'in iki böbreği de 5 yaşındaki Halit Genç'e nakledildi. Baba Genç, "Önceki akşam uygun böbreğin bulunduğu haberini aldık. 4.5 yıldır çocuğumun sağlıksız gelişmesi nedeniyle üzüntülü günler yaşıyorduk. Gelen bu haberle yaşadığımız mutluluğu kelimelerle anlatamam" dedi.

Organ nakli kararını kolay vermedik
Caner'in cenazesi, Çatalca Gökçealiköyü Camii'dün öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bitkin olan baba Aydoğdu, nakil kararını kolay vermediklerini belirterek, "Oğlumuz hastanenin yoğun bakım ünitesinde günlerce yaşam mücadelesi verdi. Bu sırada gazetelerde yeterince organ bağışı yapılmadığına dair haberler okudum. Başta bu kararı vermek çok zor oldu" diye konuştu. Herkesi organ bağışı yapmaya çağıran 24 yaşındaki baba Aydoğdu, "Belki oğlum gitti ama bir kızımız oldu" dedi.

Haber: Tahsin Aksu-Gökhan Karataş- Ahu Coşkun
Kaynak:www.milliyet.com.tr