BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,51
ALTIN 2.476,21
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilerden emniyet müdürüne sopa

Polisle öğrenciler adeta savaşa tutuştu. İlçe Emniyet Müdürü öğrencilerin arasında kalınca işte bu görüntüler ortaya çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek amacıyla Kabataş'ta toplanan gruba polis müdahale etti. Olayda, bazı kişiler gözaltına alındı.



İLK MÜDAHALE KABATAŞ'TA

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki rektörlerle yapacağı toplantıyı protesto etmek isteyen Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup öğrenci, Kabataş'ta toplanmaya başladı. 

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNE SOPALI DAYAK

Başbakanlık Ofisi'ne ısrarla yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve copla müdahale etti. Bu arada çıkan arbedede, Beyoğlu Emniyet Müdürü Osman Yıldırım'ın da darbeye maruz kaldı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, polisle çatışan gruptan bazı kişileri gözaltına almak istedi. Ancak grup üyeleri ellerindeki bayrak direkleriyle ilçe emniyet müdürüne saldırmaya başladı. Zor durumda kalan Yıldırım'ın yardımına çevik kuvvet polisleri yetişti. Polislerin müdürlerine saldıran eylemcilere müdahalesi çok sert oldu.



YARALANANLAR OLDU

Bu arada yaralanan bazı öğrencilerin de Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polisin bazılarını da gözaltına alarak dağıttığı öğrenciler, Kabataş İskelesi'nde yeniden toplandı. Bu kez polisin müdahale etmediği grup, basın açıklaması yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI

Grup adına açıklama yapan Fidan Ataselim, öğrenciler ve fikirlerinin olmadığı toplantılarda kararlar alınmaya çalışıldığını ifade ederek, ''Üniversitelerin geleceğini, YÖK'ün çürümüş olduğu için değişmesi gerektiğini, bunun için neler yapılabileceğini onlar içerde konuşurken, biz üniversitelerin asıl özneleri öğrenciler kapı önünde bekliyoruz'' dedi.

Üniversitelerde yaşanan sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek istediklerini, ancak polisler tarafından engellendiklerini belirten öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

ÖĞRENCİLERE AKARETLER YOKUŞUNDA DA MÜDAHALE EDİLDİ

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle toplandığı protesto etmek için Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin karşısındaki Akaretler Yokuşu'nda toplanan grup, YÖK ve hükümet aleyhine sloganlar attı.

GENÇLİK MUHALEFET

Üzerinde ''Gençlik Muhalefeti'' yazılı pankartlar taşıyan ve Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne yürümek isteyen gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler, gazdan etkilenen arkadaşlarının gözlerine limon sürdü.

GÖSTERİCİLER POLİSE LİMON FIRLATTI

Polisin müdahalesinin ardından dağılan grup, bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Bu sırada çevik kuvvet polisleriyle eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis yetkilileri, gruptan basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmalarını istedi. Basın açıklaması yapmayı reddeden grup, polis amirine de limon uzattı. Amirin limonu almaması üzerine göstericiler, polise limon fırlattı. Şarkılar söyleyip halay çeken göstericiler, daha sonra dağıldı.

İZMİT'TE POLİSE YUMURTA ATTILAR, ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Erdoğan'ın İstanbul'daki rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrenci grubunun İstanbul'a girişine izin verilmemesinin ardından Kocaeli'den gruba katılan yaklaşık 40 kişi, İzmit'te izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Polis gruba müdahale etti. Grup üyeleri polise yumurta attı. Çok sayıda gözaltı var.