BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Evdekiler deprem oldu zannetti

Bursa'da davetsiz misafir eve girdi. 2 çocuk annesi Sare Top korkudan bayıldı. İşte

Abone ol

Bursa'da kontrolden çıkan bir otomobil eve girdi. Ev sahibi genç anne, "deprem oldu" korkusuyla bayılırken, annelerinin öldüğünü zanneden çocuklar ise gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde merkez Nilüfer ilçesi Balat Mahallesi Büyük Sokak'ta meydana geldi. Mithat B.'nin kullandığı 16 P 6421 plakalı otomobil kontrolden çıkarak Dursun Ali Top'a (57) ait evin mutfağına girdi. Bu sırada evde bulunan ve deprem olduğunu zanneden 2 çocuk annesi Sare Top (24) korkudan bayıldı. Annelerinin hareketsiz yattığını gören 7 yaşındaki Yıldız ve 6 yaşındaki Yeliz ise şoka girdi. Fenalık geçiren aile yakınları için 112 ekiplerine haber verildi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, bayılan kadına sakinleştirici iğne yaptı. Annelerinin yaşadığını gören çocukların hüzün gözyaşları ise sevince dönüştü.

Otomobilin girdiği evde 10 kişi yaşadıklarını ifade eden 6 çocuk babası Dursun Ali Top, evlerinin önünden geçen yol ile alakalı belediye yetkililerinin herhangi bir uyarı levhası koymamasına tepki gösterdi.

Olay sırasında bahçede olduğunu ifade eden Dursun Ali Top, "Büyük bir gürültüyle eve girdiğimde bir aracın evin mutfak duvarını yıktığını gördüm. Böyle rezalet olmaz. Buradan araçlar çok hızlı geçiyor. Yetkililer ise bunun için hiçbir önlem almıyor. Gelinim korkudan bayıldı. Evde büyük zarar var. Hepimiz çok büyük panik yaşadık" ifadelerini kaydetti.

Araç eve girdiğinde şoka girip bayılan 2 çocuk annesi Sare Top ise, büyük bir gürültüyle evin sallanmaya başlaması üzerine deprem olduğunu zannettiğini belirterek, "Korkudan bayılmışım. Sağlık ekipleri beni ayılttığında küçük çocuklarım başımda gözyaşı döküyorlardı" diye konuştu.

Olay sırasında mutfakta bulaşık yıkadığını söyleyen 2 aylık bir bebeği bulunan Saliha Top ise, "İçeri birdenbire bir araç girdi. Ne olduğunu ben de anlayamadım. Deprem oldu zannettim. Hemen yengeme haber verdim. Yengem ise bayılmıştı. Buradan onlarca çocuk geçiyor. Lütfen yetkililer bir tedbir alsın" dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan 7 yaşındaki Yeliz ise, yaşlı gözlerle aracın girdiği mutfağı gösterdi.

Şoför Mithat B. ise kendisini bir TIR'ın sıkıştırması üzerine direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.

Bu arada yardıma koşan mahalle sakinleri ise, yol çalışmaları sebebiyle trafiğin kendi evlerinin önünden geçen yola verildiğini belirterek, "İlla birkaç kişinin ölmesi mi gerekiyor?" diye konuştu.