BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

44 öğrenci son anda kurtuldu

Adıyaman merkeze bağlı Kaşköy İlköğretim Okulu'nda çıkan yangında alevler binayı küle çevirdi.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kaşköy İlköğretim Okulu'nun üç binasından birisi olan eski binada elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İçerisinde öğrencilerin eğitim gördüğü esnada elektrik kontağının bulunduğu yerden dumanların yükselmesi ve okulun alev alması üzerine öğrenciler görevliler tarafından tahliye edildi.

Öğrencileri dışarı çıkartan öğretmenlere köylülerde yardım ederek, bina içersinde bulunan sıra ve masaları dışarı taşıdı. Köylü vatandaşlar ve görevliler yangını söndürmek için hortum ve kovalarla yangına müdahale etti.

Alevlerin binanın her tarafını sarınca yangın kontrol edilemez boyuta geldi. Köylü vatandaşlar yangının binayı tamamen sarması üzerine çaresiz bir şekilde alevleri izlediler. Alevlerin tamamen sardığı bina tamamen küle döndü. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri yangın yerinde yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmaları yaptı.

Kaşköy Muhtarı Şükrü Yaman yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini belirterek, "Yangında herhangi bir can kaybı olmaması bizi sevindirdi. Yangın çıktığında çocuklar dışarı çıkartılarak, masa ve sıralar kurtarıldı. Okul binası tamamen yandı. İki sınıfın olduğu bina tamamen yandı" dedi.

Toplamda 200' ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü okulun yanan binasında 2. ve 5. sınıfta ki 44 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri soruşturmayı sürdürüyor.