BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

Oğlunu hayata bağlayan babanın acı sonu

Gaziantep’te geçen ay ev sahibi tarafından bıçaklanarak öldürülen Salih Kısa’nın, altı yaşındaki oğlu lösemi hastası Ramazan Kerim Kısa’ya S...

Abone ol

Gaziantep’te geçen ay ev sahibi tarafından bıçaklanarak öldürülen Salih Kısa’nın, altı yaşındaki oğlu lösemi hastası Ramazan Kerim Kısa’ya Samsun’da iliğini vererek hayata bağladığı ortaya çıktı.
İkisi kız üç çocuk babası Salih Kısa (37), altı yaşındaki oğlu Ramazan Kerim Kısa’ya Samsun’da iliğini vererek hayata bağlamıştı. Bir yıl konakladığı Samsun’daki tedavi sürecini başarıyla tamamlamış, Gaziantep’e döndükten sonra aralıklı dönemlerde kontroller için Samsun’a geliyordu. İliğiyle çocuğuna umut olduktan sonra mutlu aile fotoğrafı sergileyen ailenin, ağustos ayının ikinci dönemi Ramazan’ın Samsun’da kontrollerindeki güzel haberleriyle bir kat daha artırmıştı. Kontroller sonrasında babanın Gaziantep’te bıçaklanma olayıyla hayatını kaybetme haberi, Samsun’da “Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi” kapsamında tanıştığı insanlarda büyük üzüntü oluşturdu.
Salih Kısa’nın daha önce sosyal medyada paylaştığı cümleler ise şöyle: “Ben şu an sadece düşünüyorum, kendimi bulmaya çalışıyorum ve kendimi bulduğum an dünyamın değişeceğini biliyorum. Ben öyle bir haldeyim ki sanki bulutların üzerinde uçuyor gibiyim. Daha yükseklerde uçabilmem için herkesle helalleşmem ve daha çok tövbe etmem gerek. Bana hakkınızı helal eder misiniz, ‘bir gün nasıl bilirdiniz’ diye sorulunca ‘iyi biliriz’ der misiniz?”
Acı haberi eşinden alan ve aileyle üç yıl gibi uzun zaman diliminde ileri derecede dostluk kurduklarını söyleyen LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, “Salih kardeşimizin defninden bir gün sonra telefonda eşinin ağlamaklı sesiyle hayatını kaybetme haberiyle adeta şoka uğradık. Bugüne kadar tanıdığım hasta aileler içinde sessizliği, efendiliği ve yardımseverliği, aynı zamanda ailesine düşkünlüğüyle ön planda olan kardeşimizdi. Üzücü şekilde yaşamını yitirmesiyle yaşadığımız üzüntü anlatılmaz. Kendisi can alan değil, tam aksine kendi çocuğuna iliğini vererek can veren, bahçedeki piknik soframızdaki karıncanın hayatını dahi korumakta imtina eden birisiydi. Samsun’a her gelişinde yöresine has mutlak bir ikramıyla gelirdi. Son gelişinde geçtiğimiz yıl kaybettiği babasının vefatındaki güzellikleri DSİ bahçesindeki piknikte anlatmıştı. Ailesine, işine ve çevresine karşı saygısı kendisini tanıyanlar tarafından açıkça gözlenen kardeşimizin sosyal medyada ölümünden iki ay önce yazdığı cümleler ise gerçekten dikkat çekici. Kendisini Samsun’da projemiz doğrultusunda evindeki ziyaretimizde ‘kapımı ilk defa siz çaldınız, Allah sizlerden razı olsun’ cümleleri hafızalarımızdan çıkmıyor. Yaşananlar Samsun’da kendisini tanıyanlarca gerçekten büyük bir üzüntüyle karşılandı. Kendisine Allah’tan rahmet dilerken, sevenlerine sabır, eşinin çocukları Ramazan’ı kontrol amaçlı Samsun’a getirdiğimizde ‘bize yardımcı olur musunuz’ ifadelerine, Samsun insanı olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.
(İHA)