BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL

Oğlu dağa kaçırılan babanın feryadı

Oğlu dağa kaçırılan baba Başbakana seslendi: Elinizi öpeyim yardım edin

Abone ol

Kenan Köse 23 yaşında. İstanbul'da inşaatta çalışırken iş vadiyle kandırılarak Irak'a götürüldü. Ardından ise dağa çıkarıldı.

Köse'nin babası Fazıl Köse de oğlunun dağdan indirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne BDP milletvekillerinden yardım istemek için geldi. Ancak BDP'li vekillerden "Biz yardımcı olamayız" cevabını aldı. Meclis bahçesinde bu duruma tepki gösteren baba Köse'ye güvenlik görevlileri müdahale etti. Köse, Emniyetteki ifadesinin ardından ise serbest bırakıldı. Başbakana çağrıda bulunan Köse, "Elinden tut ayağına kadar öpüyorum. Bu işi çözün." diyerek yardım istedi.


Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan baba Fazıl Köse, Cumhurbaşkanı ve Başbakandan kendisine yardım edilmesini istedi. Oğluyla en son Ramazan ayının 15'inde konuştuğunu anlatan Köse, "Bana 3 bin 200 TL para gönderdi, altın alın diye. Evlenmek istiyordu, bende gidip altın aldım. Annesine söylemiş 'babam bana altın aldı mı?' Annesi de evet demiş. Annesi çeyizini yaptırıyordu evlenmesi için. Oğlum telefon açmayınca, araştırmaya başladım. Telefonuna ulaşılamıyordu. Oğlumun yanında çalıştığı kişiye sordum. Oğlumun Irak'a gittiğini söyledi. Kimin götürdüğünü sordum, pasaport çıkardığını ve bilet kestiğini Şırnak'a, Şırnak'tan Habur Sınır Kapısını geçmiş, 4 Ağustos 2012 tarihinde. Malzemesini, eşyasını aldı, oraya çalışmaya gidiyorum diyerek gitmiş. Irak'a sorduk oğlumu, yok dediler. İnşallah bayramda bize iyi haber gelir dedik. Ancak gelmedi. Bayramı bize zehir ettiler. Bayram eti yemedik. Bugün tam 95 gündür haber alamıyoruz." dedi. 

BDP'Lİ VEKİLLER İKİ DAKİKA GÖRÜŞÜRÜZ DEDİ

Baba Köse, TBMM'de oğlunun dağdan indirilmesi için BDP'li milletvekillerinden destek istedi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile görüşen Köse'ye yardımcı olunamayacağı söylendi. Bir Kürt olarak BDP milletvekillerine çıkmaya karar verdiğini anlatan Köse, şöyle devam etti: "Elinizi, ayağınızı öpeyim. Hepiniz toplanın oğlum için bir çözüm için, geri iade için bir çözüm istiyorum. Evlenme çağıdır, yardımcı olun dedim. Hatta ben pasaport aldım. Siz yardımcı olun ben gidip Kuzey Irak'ta oğlumu getireyim. Biz yardımcı olamayız dediler. Elinizi, ayağınızı öpeyim dedim ne olur yalvarıyorum. İki dakikalığına seninle görüşeceğiz dediler ancak bu iki dakika ile olmaz dedim. Birşey yapamayız dediler."

SIRRI SAKIK İLE GÖRÜŞEYİM DEDİM ACIMI PAYLAŞSIN

Oğlunu kaybeden Sırrı Sakık ile görüşüp başsağlığı dilemek istediğini dile getiren Köse, acısını paylaştığını, onun da kendi acısını paylaşmasını istediğini ifade etti. Ancak Meclise gelmediği için görüşemediğini anlatan Köse, Meclis'te görüşemeyince öfkelendiğini vurguladı.

Allah'a yalvardığını belirten Köse, maddi durumunun zayıf olduğuna dikkat çekti. Köse, şu çağrıda bulundu: "Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan, tüm yetkililerden bu işi çözsün. Kanlar dökülmesin, öfkeler, bu acılar bitsin. Oğlum 23 yaşında, ben mağdurum. Rica ediyorum, bu işi çözsünler. Ben bu acıyı görmeyeyim. Hiçkimse bu acıyı görmesin. Kanlar dökülmesin, öfke bitsin. Tansiyon kalp rahatsızlığım var. Başbakana çağrıda bulunuyorum bu tür işler olmasın ne olur. Tüm Türkiye halkına sesleniyorum bu işi çözün."

5 GÜN ÖNCE ÖĞRENDİM OĞLUMUN DAĞA GİTTİĞİNİ 

5 gündür oğlunun dağa gittiğini öğrendiğini vurgulayan baba Köse, BDP'li vekillere yardım için yalvardığını ifade etti. Çocuğunun iadesini isteyen Köse, "Eşyasını almış gitmiş çalışmaya. Ben ceza yiyeyim, çocuğum ceza yemesin. Başbakandan Cumhurbaşkanından tüm yetkililerden çözüm istiyoruz. Allah'a yalvarıyoruz, Allah düzeltsin. Kanla kan gelmez. Su kanı temizler. Bu işi çözsünler ne olur. İlkokul mezunu 23 yaşında askere gidip gelmiş. Vatandaşlarımız acı görmesin. Bu işi düzeltin, okulumuzun camları kırılmasın. Vatandaşımız gitmesin." diye konuştu.

Başbakanın "Dağdaki adam için ağlanmaz" sözlerini hatırlatan Köse, şunları söyledi: "Bugün benim çocuğum çalışmaya gitmiş, oraya gitmiş, ben ağlamayayım mı? Senin rahmetli annen öldü, ağladın. Şimdi ben de çocuğum için ağlamayayım mı? Bu türlü işler bitsin. Oğluma kavuşayım, elini ayağını öpeyim bu işi çözsün. Türkiye'yi biran evvel düzene soksunlar."

KARDEŞLERİ 'ABİM NEREDE' DİYE SORUYOR 

Oğlunun evlenmek için hazırlık yaptığını dile getiren Köse, aile hayatlarının dağıldığını belirtti. Köse, "Annesi ağlıyor, şuan yatakta felç geçirmiş kalkamıyor. Çocuklar hep üzülüyor, ağlıyor, abim nerde diyorlar. Bizde çalışmaktadır diyoruz. Yine Allah düzeltsin. Tüm Türkiye'ye çağrıda bulunuyorum sadece Kürt halkına değil. Oğlumu iade etsinler." şeklinde konuştu. 

BDP'LİLERDEN UMUDUM KESİLDİ 

Görüşmeden önce BDP'lilerden umudu olduğunu ancak görüştükten sonra BDP'lilerden umudunun kesildiğini anlatan Köse, şöyle devam etti: "Mesela Iğdır'dan 5 öğretmen götürdüler, geri getirdiler. Bende sevindim, o umutla bende geldim. Allah kimseye acı dert vermesin. Allah'tan umut kesilmesin. Herşey Allah'ın işi yine Allah'a şükürler olsun. Yine bakarsın Allah'ın peygamberin izniyle düzelir çocuğum gelir sevinirim." 

Başbakana çağrıda bulunan Köse, "Elinden tut ayağına kadar öpüyorum. Ayağındaki çamura kadar öpüyorum. Bu işi düzeltecek Başbakandır; düzeltmeyecekse Başbakandır. Ben sadece kendi çocuğumu değil herkesin çocuğunu düşünüyorum." diyerek yardım istedi.