BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

İşte panik butonu uygulaması!

Bursa'da 18 Ekim'de başlatılan Elektronik Destek Butonu sisteminin kullanım aşamaları

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından, pilot bölge olarak seçilen Bursa'da 18 Ekim'de başlatılan Elektronik Destek Butonu sistemi, mağdurlara hizmet vermeye başladı.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü sistem kapsamında, şu ana kadar Bursa'ya gönderilen 250 butondan ikisi, mağdurlara teslim edildi.

PANİK BUTONU NASIL ÇALIŞIYOR?

''Panik butonu''nun üzerinde 3 düğme bulunuyor. Mağdur kişi, tehlike anında, üzerinde ünlem işareti bulunan düğmeye basıyor.

Bunun üzerine koordinatları belli olan uyarı, 24 saat takip edilen MOBESE merkezindeki haritaya yansıyor. Ardından emniyet ekipleri, en yakın birimdeki görevlileri, mağdura yönlendiriyor.

Mağdur, ekiplerce önce polis merkezine, buradaki işlemlerin ardından ŞÖNİM'e götürülüyor.

BURSA'DA İKİ KİŞİ SATIN ALDI

Bursa ŞÖNİM Müdürü Kahraman Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'da şu ana kadar 2 kişiye butonlardan teslim ettiklerini bildirdi.

Ellerinde 250 buton bulunduğunu belirten Çınar, şunları kaydetti:

"Bursa'da tedbir kararı alınan ve aralarında 25'i erkek 900 şiddet mağduru var. Bunlar mahkeme tarafından tespit edilen kişiler. Öyle tahmin ediyorum ki sistem oturduktan sonra bu sayı artacak"