BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Ödül canavarı Dizayn Group

Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarından, Dizayn Grup’a bir ödülde İstanbul Sanayi Odası’ndan geldi.

Abone ol

Geçtiğimiz ay da JCR Eurasia tarafından kredi derecelendirme notu AA olarak belirlenen Dizayn Grup'a bir ödül daha..  

İstanbul Sanayi Odası tarafından, İnovasyona dönük süreçleri benimseyerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan başarı örneklerinin ödüllendirilmesi ve bu tür yaklaşımların yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen İSO İnovasyon Ödülleri Yarışmasında büyük ödül’ün sahibi DİZAYN GRUP oldu.

“İnsanlığa katkımız sürecek”

İSO 8. Sanayi Kongresi çerçevesinde 15 Aralık Salı günü yapılan ödül töreni sırasında bir teşekkür konuşması yapan Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları aldıkları ödülden mutluluk duyduklarını belirtti. Mirmahmutoğulları; bu ödüllerin kendilerini teşvik edeceğini belirterek “tüm insanlığa ve Türkiye ekonomisine katkı çabalarımız hız kesmeden devam edecek”, dedi.

AR-GE’yi krizde fırsata dönüştürdü

Şu anda 85 patenti olan ve 80’den fazla ülkeye ihracatta bulunan Dizayn Grup Yurt İçi Satış ve Genel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Savaş Ekmen yaptığı açıklamada “Firmamızın AR-GE’ye yaptığı yatırımlar sayesinde zor günlerde de tercih edilen ürünler geliştirdik, bu da krizleri atlatmamızda fırsat oldu.”, diye konuştu.

Beyin Gücüne Ar-GE desteği

Sıvı akışkanların taşınmasında uzmanlaşan ama bunun yanında insanlık için önemli projelere AR-GE desteği sağlayan Dizayn Grup topraksız tarım kapsamında suda domates yetiştirilmesi ve üre saati gibi çeşitli alanlarda önemli AR-GE çalışmalarına ve başarılara imza attı. Dizayn Grup ayrıca geleneksel hale gelen ve bu sene 5.si düzenlenen sosyal sorumluluk projesi Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz projesiyle de ekonomik destekten yoksun birçok önemli projeye katkı ve teşvikte bulunmaya devam ediyor.

41 firma katıldı

İSO tarafından 7 değişik kategoride yapılan yarışma ödül kazananlar 41 ön başvuru arasından finale kalan 17 firma arasından kendi alanlarında uzman 8 jüri üyesi tarafından belirlendi.