BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Başbakan konuştu işçiler tepkili

Başbakan Tekel işçilerine "evinize dönün" dedi. Ama işçiler haklarını almadan dönmemeye kararlı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Başbakan Tayyip Erdoğan 9 gündür Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine umut vermeyerek "evinize dönün" çağrısında bulundu, ancak işçiler talepleri yerine gelene kadar kalmaya kararlı.

TEKEL işçisi Cemal Doğrul Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili İNTERNETHABER'e değrelendirmelerde bulundu. Başbakanın açıklamaları duyulunca TEKEL işçilerinin 'cinnet geçirecek hale geldiğini' savunan Doğrul şunları söyledi:

"Çalışmadan para alındığı doğru değil. Bu yıl bile fabrikalara tütün alındı. Depolanması, işlenmesi bu işçiler tarafından yapılıyor. Tamamı çalışıyor. Başbakanın çalışmadan para alıyorlar sözlerini hakaret olarak algılıyoruz. Tazminat vereceğiz diyor. Vereceği tazminat 15-20 bin lira. Bizim tazminata değil işe ihtiyacımız var. 4 C vereceğini söylüyor. Bu yeni bir öneri değil. İşçiler ortalama 1200 lira alıyor. 4 C demek, maaşın yarı yarıya inmesi demek. O parayla nasıl kira ödeyip çocuk okutacağız."

EVE DÖNÜŞ YOK

Başbakanın açıklamaları ile haklı bir destek gören TEKEL işçilerine karşı kamuoyunun kafasının karıştırılmaya çalışıldığını savunan Doğrul, "Geri dönün" çağrısına ise şu yanıtı verdi:

"Bizi kimse evimize gönderemez. Biz geleceklerimizi, çocuklarımızı, ekmeğimizi düşündüğümüz için buradayız. Emzikli çocuğu olan anneler var burada. Sorunlarımız çözülmeden kesinlikle gitmeyeceğiz. 9 gündür buradayız. 4 C'yi kabullenmek için gelmedik biz. Sonuna kadar da burada olacağız."

TÜRK-İŞ TOPLANIYOR

Türk İş Başkanlar Kurulu TEKEL işçilerinin durumunu görüşmek için bugün toplanıyor. Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının da değerlendirileceği bu toplantıda alınan karara göre işçilerin durumu belli olacak.