BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.460,89
HABER /  SPOR

Franco Cimbomu arkadan vurdu!

Kura çekiminin ardından röportaj yasağı nedeniyle Türk medyasına konuşamayan Franco içini Marca gazetesine döktü.

Abone ol

Avrupa Ligi'nde, eski takımı Atletico Madrid'i turun favorisi gösteren Franco, "Ali Sami Yen'de tribün baskısından etkilenmezler" diyerek şaşırttı

Galatasaray'ın Arjantinli kalecisi Leo Franco, Avrupa Ligi'nde rakipleri olan eski takımı Atletico Madrid'i turun favorisi olarak gösterdi.

Rijkaard'dan izin alarak Noel tatili için ülkesi Arjantin'e giderken aktarma yaptığı Madrid Barajas Havaalanı'nda, Marca'ya özel röportaj veren Leo Franco, "Bence turun favorisi Atletico Madrid. Biz de tecrübeli bir kadroya sahibiz ancak eski takımım bir adım önde" diyerek sarıkırmızılı camiayı şoka soktu!

BASKIDAN ETKİLENMEZLER
Tarihinin en kötü ikinci sezonunu yaşayan ve La Liga'da 15. sırada bulunan Atletico Madrid'in yaşadığı krizi atlatacağına inandığını belirten Leo Franco, "Atletico Madrid, Ali Sami Yen gibi cehennem bir stadyumda zorlanmayacak mı?" sorusuna da ilginç bir yanıt verdi. 6 aydır İstanbul'da olduğunu belirten Franco şöyle konuştu: "Kendi sahamızda taraftarın rakibin üstündeki baskısı bize çok yardımcı oluyor ancak bu atmosfer Atletico Madridli futbolcuları etkilemez. Onlar çok tecrübeli ve önemli futbolcular. Bizim stadımızda taraftarın baskısını kaldırırlar."

"PİŞMAN DEĞİLİM"
Galatasaray'da yarım sezonluk performansı hayal kırıklığı yaratan Leo Franco'nun eski takımı Atletico Madrid'i turun favorisi göstermesi sarı-kırmızı taraftarların büyük tepkisini çekerken, Arjantinli kaleci, Galatasaray'a geldiği için pişman olmadığını ifade etti ve şöyle devam etti: "Olmak istediğim yerdeyim. Galatasaray'da basit bir futbol takımından çok kulüp havası var. Kulübün felsefesi ve takım ruhunu çok beğendim. Kewell, Elano, Keita ve Baros gibi her an herşeyi yapabilecek futbolcularımız var. Baros da Şubat ayına kadar iyileşirse bizim için olumlu olur."

RİJKAARD'A ÖVGÜ
Teknik direktörü Frank Rijkaard'a da övgüler yağdıran Arjantinli file bekçisi Leo Franco, Hollandalı teknik adamın bir futbol fenomeni olduğunu; olaylara her zaman pozitif bakıp, basit çözümler üreten ve 24 saat futbolu düşünen bir hoca olduğunu ifade etti. (Bülent Timurlenk/Sabah)