BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'de çatışma Taksim'de gerginlik!

ODTÜ'de göstericilere polis müdahale etti. İstanbul'da ise Taksim Gezi Parkı, vatandaşlara kapatıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER- ODTÜ'de yol gerginliği devam ederken İstanbul polisi olabilecek olaylara karşı Gezi Parkı'nı boşaltıp, yayalara kapattı. Bu arada ODTÜ'de polis eylemcilere müdahale etti, ortalık karıştı. Olaylarda bir gazeteci de başına isabet eden taşla yaralandı.

Anadolu Bulvarı'nın devamı olacak ve ODTÜ arazisinin doğu sınır bölgesinden geçecek yolu engellemek isteyen gruba polis müdahale etti.
 
ODTÜ arazisindeki bazı ağaçların söküleceği gerekçesiyle yola engel olmak için yerleşkenin 100. yıl girişinde gösteri yapan gruptan bazı kişiler polise taş attı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet polisleri gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahale üzerine gruptakiler yerleşkenin içerisine çekildi. Bu sırada başına taş isabet eden fotomuhabiri Rıza Özel hafif şekilde yaralandı. Grubun üniversite yerleşkesi içerisindeki bekleyişi sürüyor.

GEZİ PARKI YİNE BOŞALTILDI 

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemler üzerine facebook ve twitter üzerinden yapılan destek çağrılarını nedeniyle polis Gezi Parkı boşaltılıp yayalara kapattı.

ODTÜ’deki direnişe destek için toplanmak üzere sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine polis akşam saatlerinde Taksim Meydan, Gezi Parkı ve Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın çevresinde önlem aldı. Metro çalışıyor. TOMA’lar meydanda , İstiklal Caddesinin girişinde ve AKM’nin önünde konuşlandı

AKŞAM KAPATILAN GEZİ PARKI 02.00'DE YENİDEN AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlatılan protesto gösterileri ve eylemler için sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar nedeniyle polis Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı akşam saatlerinde kapatmıştı. Taksim meydan ve gezi parkı girişinde bulunan polis ekipleri, TOMA ve Akreplerle meydanda ve caddelerdeki bekleyişi gece saat 02.00 sıralarında sonlandırıldı. İstikal Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve Taksim Meydan da bekleyen polis ekipleri de normale döndü. Gezi parkı içerisindeki çocuk parkında da turistlerin ve çocuklarının eğlendikleri görüldü.