BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Sınav çetesinin lideri dudak uçaklattı!

PKK/KCK bağlantılı sınav çetesinin 1999 yılından buyana öğrencilerin yerine sınava girecek kişileri ayarladığı iddia edildi.

Abone ol

İNTERNET HABER- ÖSS ve KPSS çetesinin yargılandığı İzmir'deki davadaki ifadeler duyanları şaşırttı.  Örgüt lideri olmakla suçlanan ve hakkında 396.5 yıl hapis cezası istenen Mehmet Kenan Öztürk, hakimin sorusu üzerine aylık gelirinin 200-300 bin lira olduğunu söyledi

'Joker' denilen başarılı öğrencileri para karşılığında başka kişilerin yerine ÖSS, YGS, LYS, ALES, ÜDS, KPSS, KPDS, DGS ve STS gibi sınavlara sahte kimlik düzenleyerek sokan PKK/KCK bağlantılı suç örgütüyle ilgili hazırlanan iddianame tamamlanarak, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cumhuriyet savcısı Ender Karadeniz tarafından hazırlanan 360 sayfalık iddianamede, Mehmet Kenan Öztürk liderliğindeki örgütün, 1999 yılından bu yana ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara girecek adayların yerine, sınavın türüne göre 20 ile 30 bin lira arasında değişen paralar karşılığında sahte kimliklerle 'joker' olarak kullandığı kişileri soktuğu belirtildi. Sahte kimlikler hazırlanan bu 'jokerlere' örgütün 2 ile 5 bin lira arasında ödeme yaptığı kaydedildi.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ 
 
Örgüt lideri Mehmet Kenan Öztürk'ün beş bankada bu lunan hesaplarının incelendiği kaydedilen iddianamede, bu hesaplara 2006- 2011 yılları arasında farklı kişiler tarafından 1 milyon 523 bin lira yatırıldığı ve 1 milyon 418 bin liranın çekildiği belirlendi. Örgüt liderinin herhangi bir kayıtlı iş yapmadığı, vergi mükellefi olmadığı ve Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 40 gayrimenkul kaydı bulunduğu iddianamede yer aldı.

Savcı Karadeniz iddianamede, sınav çetesinin lideri Mehmet Kenan Öztürk, hakkında 'suç işleme amacıyla örgüt kurma', 'Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından toplam 396.5 yıl hapis cezası istedi. Karadeniz, 22'si tutuklu 60 sanık hakkında ise 5 ile 12.5 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti.
 
AYLIK GELİRİ DUDAK UÇUKLATTI
 
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, hakkında 50 ayrı sahtecilik, 6114 sayılı ÖSYM Kanunu'na muhalefet, suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit gibi suçlardan 396.5 yıl hapis cezası istenen suç örgütü lideri Mehmet Kenan Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanığın tamamı, bazı tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları hazır bulundu.
 
Beş farklı bankada bulunan hesapları incelenen ve 2006-2011 yılları arasında farklı kişiler tarafından hesaplarına 1 milyon 523 bin TL yatırıldığı, bu hesaplardan 1 milyon 418 bin TL'nin çekildiği belirlenen ayrıca üzerine 40 tapu bulunduğu belirlenen Öztürk, mahkemede aylık gelirinin ne kadar olduğu sorusuna, 200 - 300 bin TL olduğunu söyleyerek yanıt verdi.